Ricotta recepten

Ricotta recepten

Ricotta heeft als een van de weinige kazen een laag zout- en vetgehalte en is daardoor perfect voor calorie lagere gerechten. Ricotta heeft een romige, zachte smaak en je kunt er o.a. lekkere hapjes, hoofdgerechten en nagerechten mee maken. Bekijk hier de lekkerste ricotta recepten.

Ricotta spinazieballetjes
  • Voorgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Deze zachte spinazieballetjes met ricotta en Parmezaanse kaas kook je net als ravioli in een paar minuutjes gaar. Serveer ze lekker in de salie boter.

Filodeegtaartjes met zalm
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 9 stuks
  • *

Lekkere krokante filodeegbakjes gevuld met frisse ricotta en gerookte zalm. Een lekker hapje voor op een feestje of bij een high tea of lunch

Pastaschelpen met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische pastaschotel met grote pastaschelpen (conchiglioni) gevuld met ricotta en spinazie in een heerlijke tomatensaus

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Tonijntartaar met balsamico
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht voor je diner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten. Een lekkere combi van romige, hartige en krokante smaken op 1 bord.

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Gevulde kipfilet met romige champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek. Een heerlijke combi van romige, zoute en hartige smaken. Lekker met wat aardappeltjes en een salade er naast.

Kabeljauw met pijnboompitten korstje
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes uit de oven.

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Koolhydraatarme lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 2 – 3 personen
  • *

Een heerlijke koolhydraatarme lasagne van pompoen en courgette, met een vulling van spinazie, ricotta en een tomatensaus

Aubergine rolletjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 40 min
  • 15 stuks
  • *

Deze vegetarische aubergine hapjes zijn gevuld met couscous en ricotta

Zalm in filodeeg
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min
  • 5 stuks
  • *

Dat zalm en spinazie perfect combineren is geen geheim, en al helemaal in dit knapperige pakketje van filodeeg. Ook leuk om te serveren met kerst of een etentje.

Bietenlasagne met walnoten
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten

Gevulde aubergine rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 hapjes
  • *

Deze plakken gegrilde groenten gevuld met ricotta en olijven tapenade zijn een perfect vegetarisch hapjes voor een tapas avond!

Pizza met perzik en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 pizza's
  • *

Zomerse pizza met plakjes perzik op een laagje romige ricotta met gekarameliseerde ui

Zelfgemaakte ravioli met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Citroen pannenkoekjes met maanzaad
  • Ontbijt recept
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Frisse mini pannenkoekjes met citroen en maanzaad, een perfecte combi!

Lasagne muffins
  • Lunch recept
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Pannenkoekjes met ricotta en framboos
  • Ontbijt recept
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Hartige taart met groenterolletjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 37 min
  • 3-4 personen
  • *

Krokante quiche van croissantdeeg met ricottavulling en rolletjes van courgette en wortel.

Ravioli lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min
  • 2-3 personen
  • *

Lasagne bolognese kennen we allemaal, maar maak ook eens deze variant met laagjes gevulde ravioli met maar 6 ingrediënten.

Vegetarische cannelloni
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 25 oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische pastarolletjes gevuld met verschillende groenten en ricotta in een heerlijke tomatensaus

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.