Ga naar de inhoud
10 x Chinese recepten

10 x Chinese recepten

In deze blog vind je 10 x Chinese recepten die je normaal op de menukaart van een Chinees restaurant in Nederland tegenkomt, zoals bijvoorbeeld babi pangang, loempia’s en foe yong hai.

13 maart 2024

Sandra

Met de recepten in deze blog kun je het voor de verandering eens thuis lekker zelf maken in plaats van dat je het eerst moet afhalen. Kost natuurlijk wel wat meer werk, maar het is wel leuk om te doen! De Chinese recepten die je hier in Nederland op de afhaalkaart vindt zijn niet echt te vergelijken met Chinese recepten uit China. De gerechten die we hier kennen hebben vaak nog een inbreng van de Indische keuken zoals satésaus, loempia’s en nasi. Je zou deze Chinese restaurants in Nederland dus eigenlijk beter kunnen omschrijven als Chinees-Indonesische restaurants, en dan vaak ook nog eens met een Nederlandse inbreng.

Natuurlijk neemt dat niet weg dat deze recepten ook gewoon ontzettend lekker zijn. De recepten die ik hieronder heb samengesteld zijn gemaakt met eenvoudige ingrediënten die makkelijk te krijgen zijn. Ik heb geprobeerd om de smaak van deze recepten zo dicht mogelijk bij de gerechten te krijgen die je normaal gesproken afhaalt. Er wordt veel gebruik gemaakt van zoete, zure en zoute smaken en ingrediënten waaronder gember, rijst en sesam. Deze smaken en ingrediënten dragen bij aan de kenmerkende smaakprofielen die we associëren met Chinees eten.

Vergeet ook de kroepoek en sambal niet! Deze toevoegingen maken de hele ervaring van je maaltijd compleet. Als je nog op zoek bent naar een lekker zoet hapje voor bij de rijsttafel, maak dan zelf gebakken banaan, ook wel bekend als pisang goreng. Voor meer inspiratie zou je ook eens deze Aziatische recepten kunnen bekijken. Eet smakelijk!

10 x Chinese recepten