10 x Chinese recepten

In deze blog vind je 10 lekkere receptjes die je normaal op de menukaart vindt van een Chinees restaurant zoals babi pangang, loempia's en bami. En nu dus makkelijk thuis te maken met deze makkelijke Chinese recepten.

De Chinese recepten die je hier in Nederland op de afhaalkaart vind zijn niet te vergelijken zijn met de echte Chinese recepten uit China. Vaak hebben deze gerechten ook een inbreng van de Indische keuken zoals satésaus, loempia's en nasi. De Chinese restaurants zou je dus beter kunnen omschrijven als Chinees-Indonesische restaurants, en dan vaak ook nog met een Nederlandse inbreng.

Hieronder zie je een lijst met recepten die bijna allemaal zijn gemaakt met eenvoudige ingredienten en ik heb geprobeerd de smaak  zo dicht mogelijk bij de gerechten te krijgen die je ook afhaalt. Er wordt veel gebruik gemaakt van een combinatie van zoete, zure en zoute smaken en ingredienten zoals gember, rijst en sesam. En vergeet de kroepoek en sambal niet! Zoek je nog een lekker zoet hapje voor bij de rijsttafel, maak dan zelf gebakken banaan, ook wel pisang goreng genoemd.

10 x Chinese recepten

#1 Foe yong hai
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Met dit recept maak je zelf lekkere foe yong hai net als bij de Chinees, een kruidige vegetarische omelet met groenten en zoetzure saus

#2 Tjap tjoy
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu makkelijk thuis dit lekkere verse Chinese groenterecept met ingrediënten uit de supermarkt

#3 Bami goreng
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je zelf bami zonder pakjes en zakjes? Met dit makkelijke recept voor bami goreng zet jij binnen 30 minuten iets lekkers op tafel!

#4 Loempia’s uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 18 oventijd
  • 18 stuks
  • **

Heerlijke krokante zelfgemaakte loempia’s die niet uit de frituur komen maar uit de oven

#5 Varkensvlees in zoetzure saus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak van varkensvlees met groenten en ananas in een heerlijke zelfgemaakte zoetzure saus, ideaal voor het avondeten

#6 Chinese tomatensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

#7 Nasi
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

#8 Gyoza / dumplings met kip
  • Voorgerecht
  • 60 min
  • 30 stuks
  • ***

In dit recept zie je met stap voor stap foto's hoe je deze heerlijke dumplings (ook wel gyoza genoemd) inclusief dipsaus makkelijk zelf maakt!

#9 Babi pangang
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Babi pangang van de afhaal Chinees nu zelf thuis gemaakt van stukjes gebakken vlees in een heerlijke zoetzure saus

#10 Zoet zure garnalen in omelet wrap
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Een omeletwrap gevuld met garnalen met een zelfgemaakte zoet zure saus

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Elma 15 maart 2021 om 16:45

Ga ze allemaal proberen ! Dankjewel!

Beantwoorden
Eus 15 maart 2021 om 18:28

dat ziet er lekker uit

Beantwoorden
Olga 15 maart 2021 om 19:23

Helemaal blij met jouw heerlijke recepten! Heb er ook al veel uit je kookboek gemaakt, heerlijk!

Beantwoorden
hans 15 maart 2021 om 19:24

ziet er goed uit ga ze allemaal proberen lekker

Beantwoorden
Marleen 20 maart 2021 om 17:17

Heerlijke recepten

Beantwoorden
Fanny 22 mei 2021 om 05:38

Dit zie erg lekker uit

Beantwoorden

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.