10 x recepten met 7 ingrediënten

Koken met zo min mogelijk ingrediënten. Het kan. En het is nog steeds hartstikke lekker. In deze blog verzamelen we recepten voor je met 7 of zelfs minder ingrediënten.

In deze blog recepten met 7 ingrediënten of minder. We hebben ingrediënten zoals zout en peper, diverse oliën en boter en algemene kruiden en specerijen niet meegeteld, want die heb je waarschijnlijk sowieso al in huis.

Koken met weinig ingrediënten 

Ook met weinig ingrediënten zet je nog steeds de lekkerste gerechten op tafel. Koken met minder ingrediënten kan goedkoper zijn. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de soort ingrediënten die je koopt. Ook is het vaak tijdbesparend, want je hoeft een stuk minder te snijden of te bereiden. Genoeg redenen om eens met minder ingrediënten te koken. Deze recepten bevatten minstens 7, maar ook 6 of zelfs maar 5 ingrediënten. Zin in iets zoets? Ook dat kan met weinig ingrediënten zoals deze kokosmakronen, chocolade fudge of affogato.

10 x recepten met 7 ingrediënten 

#1 Pasta met spek en peer
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • **

Verrassend pastarecept van gebakken spekjes met peer in een romige saus met walnoten, perfect voor in de herfst!

#2 Lunch wraps
  • Lunch
  • 25 min
  • 3 stuks
  • *

Een lekkere lunch van wraps met avocado, sla en paprika en Parmezaanse kaas om het extra lekker te maken.

#3 Rode kool plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min
  • 2 personen
  • **

Deze plaattaart van bladerdeeg heeft een heerlijke winterse topping van rode kool, brie en walnoten

#4 Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

#5 Sperziebonen salade met feta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere en frisse salade met sperziebonen, feta en croutons op smaak gebracht met een heerlijke balsamico dressing

#6 Omeletrol met spinazie
  • Lunch
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 persoon
  • **

Een lekkere omeletrol met spinazie en tomaat gegratineerd met kaas, lekker als een gezonde en koolhydraatarme lunch of met de paasbrunch

#7 Zuurkool stamppot
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

#8 Zalm curry met paksoi
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

In 15 minuten een heerlijke maaltijd op tafel? Dat kan met deze romige curry met zalm, paksoi en rijst.

#9 Gevulde courgette met feta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker licht gerecht van gevulde courgettes uit de oven met o.a. amandelen, couscous en feta. In 15 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

#10 Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Vind je dit leuk?
8 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel