10 x risotto recepten

Wil je een eenvoudig maar heerlijk gerecht op tafel zetten? Risotto leent zich als een uitstekend hoofdgerecht voor knus winters avondje.

De Italiaanse klassieke risotto kun je maken zoals je wilt. Je kunt het gerecht zelfs een Aziatische twist geven met bijvoorbeeld mango, rode peper en kokosmelk. Ga je op de gezonde toer, denk dan eens aan risotto met boerenkool. En heb je nog een vullend smaakvol borrelhapje nodig, probeer dan eens de gevulde champignons met truffelrisotto. Makkelijk te maken en eenvoudig mee te nemen, mocht je zelf ergens aanschuiven.

 

Wat maakt nou een goede risotto? Het is belangrijk dat het gerecht de juiste verhoudingen kent van witte wijn, een (Italiaanse) harde kaas en bouillon. Als eerste recept vind je daarom het basisrecept voor risotto, zodat je de basis altijd kunt uitbereiden met jouw lievelings-ingrediënten.

 

Ben je na deze tien recepten op zoek naar nog meer inspiratie? Kijk dan eens bij onze rijst recepten of pasta gerechten. Bon Appetit oftewel eet smakelijk :)

10 x risotto recepten

#1 Risotto basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Hoe maak je risotto? Veel mensen denken dat het lastig is, maar met dit basisrecept en handige tips maak je makkelijk zelf de lekkerste risotto.

#2 Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

#3 Gevulde champignons met truffelrisotto
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

#4 Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

#5 Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

#6 Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

#7 Risotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • **

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette, inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto!

#8 Paddenstoelen risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

#9 Paprika risotto met gebakken geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 - 3 personen
  • **

Heerlijk vegetarisch gerecht van smeuïge risotto met krokant gebakken geitenkaas

Bewaar
Print
Deel

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Reacties

Laat je reactie achter

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.