Paddenstoelen risotto

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurd is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt.

 Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes en bak in een koekenpan met een beetje boter of margarine tot ze iets geslonken zijn. Proef of de risotto gaar is, hij mag nog een kleine bite hebben van binnen. Roer de klont boter en de Parmezaanse kaas er door. Voeg dan de gebakken paddenstoelen, een snuf tijm toe en de truffelolie of tapenade toe en schep alles door elkaar. Serveer de paddenstoelen risotto met wat grof gehakte walnoten en rucola en eventueel wat geschaafde verse truffel.

231 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.