Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Paddenstoelen risotto

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, champignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel

Ingrediënten

Bereiding

 Los het bouillonblokje op in een pan met 1 liter heet water en houd dit warm. Snipper het uitje en de knoflook fijn en fruit deze in een pan met een beetje olie of boter. Voeg de risottorijst toe en bak een paar minuten mee. Blus af met de wijn en laat de risottorijst deze opnemen. Zodra dit gebeurd is voeg je een soeplepel warme bouillon toe. Laat dit ook opnemen en roer af en toe door. Herhaal dit nog een paar keer tot de risotto ca. 25 minuten in totaal zachtjes heeft gekookt.

 Snijd ondertussen de paddenstoelen in plakjes en bak in een koekenpan met een beetje boter of margarine tot ze iets geslonken zijn. Proef of de risotto gaar is, hij mag nog een kleine bite hebben van binnen. Roer de klont boter en de Parmezaanse kaas er door. Voeg dan de gebakken paddenstoelen, een snuf tijm toe en de truffelolie of tapenade toe en schep alles door elkaar. Serveer de paddenstoelen risotto met wat grof gehakte walnoten en rucola en eventueel wat geschaafde verse truffel.

paddenstoelenrisotto

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×