
12 x Kerst amuses
9 december 2023
Nienke Vinkenvleugel
Een amuse is een klein gerecht dat voorafgaand aan het diner geserveerd wordt, of tussen de gangen door. Je maakt je gasten alvast enthousiast voor de rest van het diner. De meeste amuses heb je snel gemaakt en kun je goed van tevoren voorbereiden. Kijk ook hier voor 15 Kerst voorgerechten.
Hoe groot is een amuse en hoe serveer je deze?
De grootte van een amuse hangt af van hoe je het serveert. Vaak is een amuse slechts een of twee happen. Het uitgangspunt is: maak het hapje smaakvol omdat deze zo klein is. Er zijn speciale amuselepels waar je de amuse op kunt serveren, maak bijvoorbeeld heerlijke carpaccio bonbons met truffelmayo.
Het is ook leuk om je amuse in een glas te serveren. Van een shotglaasje tot een wijn- of cocktailglas, zolang je het gerecht er maar makkelijk uit kunt eten. Je kunt het ook serveren op een klein bordje. Het is leuk dat je creatief kunt zijn!
Serveer een aperitief bij je amuse
Wil je uitpakken? Serveer je amuse samen met een bijpassend aperitief. Dit is een (alcoholisch) drankje zoals sherry of martini. Een aperitief met een bubbel erin zoals cava, prosecco of champagne is ook erg lekker. Stem de smaken goed op elkaar af en vraag eventueel advies bij een slijterij.
12 x Kerst amuses

#1 Zalmbonbons
Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

#2

#3 Coquilles met avocado doperwtenpuree
Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

#4 Carpaccio wraps
Gezellig borrelhapje van tortilla wraps met carpaccio, Parmezaanse kaas en pesto. Ook lekker als lunch.

#5 Wrap sterren op prikker
Feestelijk hapje voor Kerst of oud en nieuw van sterren van wraps met een vulling van geitenkaas en pesto

#6 Zalmcocktail met avocado
Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

#7 Zalmrolletjes met komkommer
Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

#8 Eendenborst amuse
In 10 minuten maak je deze amuse voor de kerst van eendenborst, mango en balsamico

#9 Blini met geitenkaas
Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

#10 Serranoham rolletjes met mozzarella
Super simpel en lekker hapje wat er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

#11 Bladerdeeg amuse lepels
Maak deze leuke eetbare bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

#12 Italiaanse amuse lepels
Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.
Vind je dit leuk?
30 stemmen