Ga naar de inhoud
12 x Kerst amuses

12 x Kerst amuses

Verwen jezelf en je gasten met een amuse tijdens het kerstdiner. Wij zetten de 12 lekkerste en meest feestelijke Kerst amuses voor je bij elkaar. Kijk snel met ons mee.

9 december 2023

Nienke Vinkenvleugel

Een amuse is een klein gerecht dat vaak voorafgaand aan het diner geserveerd wordt om de eetlust op te wekken, of tussen de gangen door. Je kunt je gasten alvast enthousiast maken voor de rest van het diner. De meeste amuses heb je snel gemaakt en kun je goed van tevoren voorbereiden.

Hoe groot is een amuse en hoe serveer je deze?

De grootte van een amuse hangt af van hoe je het serveert. Vaak is een amuse slechts een of twee happen groot. Het uitgangspunt is: maak het hapje smaakvol omdat deze zo klein is. Er zijn speciale amuselepels waar je de amuse op kunt serveren, maak bijvoorbeeld heerlijke carpaccio bonbons met truffelmayonaise.

Het is ook leuk om je amuse in glaasjes te serveren. Dit kan variëren van elegante shotglaasjes tot aan grote wijn- of cocktailglazen. Zolang je het gerechtje er maar gemakkelijk uit kunt eten. Een andere mogelijkheid is om het te serveren op kleine schoteltjes of bordjes. Het is leuk dat je creatief kunt zijn!

Serveer een aperitief bij je amuse

Wil je echt uitpakken? Serveer dan je amuse samen met een bijpassend aperitief. Dit is vaak een alcoholisch drankje zoals sherry, martini, een appelcider of een cocktail. Een aperitief met een bubbel erin zoals cava, prosecco of zelfs champagne is ook erg lekker. Stem de smaken goed op elkaar af zodat je amuse niet in het niet valt bij je aperitief. Vraag eventueel advies bij een slijterij.

12 x Kerst amuses

zalm bonbon www.leukerecepten.nl

#1 Zalmbonbons

Deze bonbons van gerookte zalm zijn gevuld met een romig mengsel met Hollandse garnalen, een perfect hapje of amuse

roomkaas truffel amuse

#2 Roomkaas truffel amuse

Lekker als amuse voor het kerstdiner of als hartig hapje tijdens oud en nieuw

coquilles met doperwtenpuree

#3 Coquilles met avocado doperwtenpuree

Maak indruk met kerst of oud op nieuw met deze chique amuse van coquille met krokante pancetta

carpaccio-wraps

#4 Carpaccio wraps

Gezellig borrelhapje van tortilla wraps met carpaccio, Parmezaanse kaas en pesto. Ook lekker als lunch.

wrap ster hapje

#5 Wrap sterren op prikker

Feestelijk hapje voor Kerst of oud en nieuw van sterren van wraps met een vulling van geitenkaas en pesto

lactosevrije zalm cocktail met komkommer

#6 Zalmcocktail met avocado

Een heerlijk voorgerecht met zalm, avocado en komkommer en bovendien lactosevrij en koolhydraatarm.

zalmrolletjes

#7 Zalmrolletjes met komkommer

Lekker hapje van zalm met komkommer gevuld met een frisse roomkaasvulling en een crunch van walnoot.

#8 Eendenborst amuse

In 10 minuten maak je deze amuse voor de kerst van eendenborst, mango en balsamico

#9 Blini met geitenkaas

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

serranoham rolletjes met mozarella

#10 Serranoham rolletjes met mozzarella

Super simpel en lekker hapje wat er ook nog eens leuk uit ziet! Lekker bij de borrel of als voorgerecht.

bladerdeeg amuse lepels maken

#11 Bladerdeeg amuse lepels

Maak deze leuke bladerdeeg amuse lepels als begin van een feestlijk diner of op een borrelplank. Belegd met kruidenroomkaas en brie met cranberry zijn deze amuse lepels een smakelijk en origineel hapje.

Italiaanse amuse lepels

#12 Italiaanse amuse lepels

Deze feestelijke appetizer met klassieke Italiaanse smaken van tomaat, mozzarella en basilicum is leuk op een feestje of vooraf aan een diner.