Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

5 x taart in een glaasje

Een taart kun je ook prima als een toetje eten, zeker met deze 5 recepten van taarten in een glaasje. Hierbij heb ik me laten inspireren door verschillende taarten en op basis daarvan een lekker toetje bedacht dat ik een glaasje past en er ook nog eens leuk uitziet om te presenteren. Een bijkomend voordeel is dat deze toetjes niet in de oven hoeven en binnen een paar tellen klaar zijn.
 
citroen meringue toetjecitroen merengue
Dit citroen toetje heeft een basis van koekkruimels met lemon curd en een toef opgeklopt eiwit en is afgeleid van de citroen meringue taart.
 
citroen meringue toetjecitroen meringue toetje

 
Een toetje van kwark met kersen omringd door lange vingers in een glaasje op basis van de charlotte taart.
 
citroen meringue toetjecitroen meringue toetje

Geinspireerd door de cheesecake maakte ik dit toetje met een bodem van koek met een mengsel van roomkaas en yoghurt afgewerkt met verse frambozen
 
citroen meringue toetjeBanoffee Pie 05

De smaak van dit banoffee toetje met banaan, koek, room en karamel is vergelijkbaar met de banoffee taart (staat nog op mijn lijstje om te maken, maar ik vond mooie mini banoffee taartjes op BrendaKookt.nl).
 
citroen meringue toetjecitroen meringue toetje

 
Dit appeltaartje in een glaasje met vanilleroom, appels en kaneel hoeft in vergelijking met een normale appeltaart geen uur in de oven, fijn toch!
 
 

Reacties

Laat je reactie achter

L
Liene 17 maart 2015 om 08:56

Super!

c
cakegranny 28 mei 2016 om 22:39

dit lijkt me heerlijk , ik werk in een wijkresto en ben altijd op zoek naar toetjes. dank je wel

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×