8 x ramadan recepten
Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa
Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache
Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie. Een ideale borrelsnack.
Het is weer tijd voor een leuke en lekkere boekreview. Deze keer en mooi nieuw boek van de zussen Najat en Nadia van de populaire Facebookgroep Kookmutsjes. En ik deel het recept van hun chebakia boterkoek.
Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.
Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache. Verantwoord snacken!
De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.
Deze knapperige rolletjes met noten zijn leuk om te serveren als toetje of als zoet hapje bij de high tea.