8 x ramadan recepten

Tijdens de ramadan wordt er overdag niet gegeten en gedronken. Na zonsondergang begint de iftar, waarvoor heerlijk wordt gekookt. Bekijk hier onze top 8 recepten voor tijdens de iftar.

De ramadan is voor moslims een heilige maand. In deze maand wordt er onder andere gevast, wat betekent dat er tussen zonsopkomst en zonsondergang niet wordt gegeten en gedronken. Iftar, het breken van het vasten bij zonsondergang, is een bijzonder moment tijdens Ramadan. Familie en vrienden komen samen om te genieten van een (feest)maal na een dag vasten.

Iftar: eten tijdens ramadan

Voor iftar wordt dikwijls uitgebreid gekookt. Tijdens iftar worden vaak traditionele gerechten geserveerd, zoals dadels, harira soep en diverse hartige en zoete lekkernijen. Deze gerechten zijn niet alleen voedzaam, maar ook rijk aan symboliek en traditie. In deze blog geven we je inspiratie voor heerlijke gerechten voor tijdens de iftar.

Wanneer is de ramadan 2024?

De ramadan in 2024 duurt een maand lang en begint op zondag avond 10 maart. Het einde van de ramadan 2024 is maandag avond 8 april. De datum van de ramadan verschuift elk jaar.

8 x ramadan recepten

#1 Harira soep
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Deze Marokkaanse soep is gevuld met linzen en kikkererwten en op smaak gemaakt harissa

#2 Ovenschotel met aubergine rolletjes en couscous
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Ovenschotel met tomatensaus met lekkere auberginerolletjes gevuld met couscous en pistache

#3 Kip kerrie bladerdeeghapjes
  • Hapjes en snacks
  • 30 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Krokante bladerdeeghapjes met een romige vulling van kip kerrie. Een ideale borrelsnack.

#4 Marokkaanse boterkoek + boekreview Kookmutsjes
  • 10-11-2020
  • 0 reacties
  • Nienke Vinkenvleugel

Het is weer tijd voor een leuke en lekkere boekreview. Deze keer en mooi nieuw boek van de zussen Najat en Nadia van de populaire Facebookgroep Kookmutsjes. En ik deel het recept van hun chebakia boterkoek. 

#5 Kikkererwten curry
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige kikkererwten curry met veel groenten en peulvruchten. Lekker, vullend, gezond en bovendien vegetarisch én vegan.

#6 Amandel dadel truffels
  • Tussendoortjes
  • 15 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde truffels gemaakt van dadels, rozijnen en amandelen met een laagje kokos of pistache. Verantwoord snacken!

#7 Tajine met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min kooktijd
  • 5 porties
  • *

De Marokkaanse keuken heeft ontzettend veel bekende gerechten, waaronder de tajine. Deze variant met wortel, kikkererwten en aardappel maak je makkelijk zelf in je eigen keuken en is ook nog helemaal plantaardig.

#8 Baklava rolletjes
  • Nagerecht
  • 45 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze knapperige rolletjes met noten zijn leuk om te serveren als toetje of als zoet hapje bij de high tea.

Vind je dit leuk?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel