10 x lekkere recepten voor de maand juli

De zomer is in volle gang en dat betekent dat er volop heerlijke zomerse seizoensgroenten en -fruit verkrijgbaar zijn. In de maand juli is de Nederlandse natuur op zijn best en biedt een hele hoop smaakvolle ingrediënten.

Seizoensgroenten en fruit in de maand juli

In deze blog heb ik 10 heerlijke recepten verzameld met de seizoensfavorieten van juli, zodat je optimaal kunt genieten van al het lekkers dat deze maand te bieden heeft. Dat is duurzamer, lekkerder én goedkoper!

Denk bij seizoensgroenten bijvoorbeeld aan courgette, komkommer, doperwten en peultjes. Seizoensfruit is onder andere aardbeien, bramen, kersen en nectarines. Heerlijk om te verwerken in je ontbijt of nagerecht of om lekker te snoepen tussendoor.

Met deze 10 smakelijke recepten ben je helemaal klaar om de maand juli lekker door te brengen. Geniet van de smaakvolle seizoensgroenten en -fruit en laat je inspireren door de veelzijdigheid die de zomermaand te bieden heeft. Eet smakelijk!

10 x de lekkerste recepten voor juli

#1 Watermeloen salade met perzik
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

De ultieme zomerse salade met watermeloen, tomaat en perzik met een Oosterse dressing van chili en limoen.

#2 Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • *

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus. Een ideale salade voor bij de barbecue.

#3 Komkommer noedels met garnalen salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een frisse salade met zure komkommer, zoete mango en pittige garnalen. Een perfecte combi!

#4 Aardbeien yoghurtijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.

#5 Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • *

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

#6 Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

#7 Clafoutis met kersen
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven. Serveer de clafoutis lauwwarm met wat extra poedersuiker eroverheen.

#8 Bloemkool spiesen met Oosterse saus
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 à 5 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch barbecue recept van geroosterde bloemkool aan een spies geserveerd met een Oosters sausje en sesamzaadjes.

#9 Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

#10 Gevulde paprika’s met rijst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor gevulde paprika met een kruidig mengsel van o.a. rijst, gehakt en maïs met een Mexicaanse twist. Afgemaakt met blokjes feta on top!

Vind je dit leuk?
9 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel