De 10 beste recepten van juli

Heet, heter, heetst. Dat was het in juli. Daarom werden er in juli de meest verfrissende recepten gekookt. Benieuwd welke dat waren? Kijk mee in deze blog.

Het is zachtjes uitgedrukt om te zeggen dat het in juli heet was. Op de site merkte ik dat jullie veel zin hadden in makkelijke recepten waarvoor je niet lang in de keuken hoeft te staan. Maar juist gerechten die je koud of lauwwarm eet. Ook zit de vakantiestemming er al aardig in, want gerechten zoals een Spaanse paella of een Italiaans dessert zoals affogato stonden al op het menu. Daarnaast makkelijke recepten zoals salades, wraps en pastasalades. Welke topper ga jij maken?

#1 Passievrucht cheesecake
  • Bakrecept
  • 30 min voorbereiding + 10 min oventijd + 6 uur opstijftijd
  • 10 personen
  • **

Heerlijke frisse no bake cheesecake met een bodem van Bastogne en vulling van o.a. passievrucht en roomkaas.

#2 Gezonde tonijnsalade
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 schaaltje
  • *

Zelfgemaakte romige tonijnsalade gemaakt op basis van Griekse yoghurt. Lekker en gezond en in 10 minuten klaar.

#3 Affogato
  • Nagerecht
  • 5 min
  • 1 persoon
  • *

De kracht van de Italiaanse keuken zit hem in de simpliciteit. Twee fantastische ingrediënten die samen nóg lekkerder zijn in dit heerlijke dessert.

#4 Gegrilde aubergine van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekker groentegerecht van de BBQ: gegrilde aubergine met een topping van feta en pijnboompitten en dressing van knoflook en citroen.

#5 Macaroni salade
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4-6 personen
  • **

Makkelijk recept voor een koude macaroni salade met komkommer en tomaat in een romige maar lichte saus. Een ideale salade voor bij de barbecue.

#6 Bruschetta met tomaten
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Hét recept voor klassieke bruschetta's met tomaten en basilicum op een krokant broodje. Dit hapje valt bij iedereen in de smaak.

#8 Klassieke gazpacho
  • Voorgerecht
  • 10 min + 1 uur wachten
  • 4-6 personen
  • *

Deze perfecte koude Spaanse soep, ofwel gazpacho, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van o.a. tomaat, komkommer en knoflook, ideaal op een warme dag!

#9 Wraps met kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Lekkere tortilla wraps gevuld met Mexicaans gekruide kip en paprika. Makkelijk en snel klaar.

#10 Spaanse paella
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • **

Stap voor stap heerlijke Spaanse paella maken met kip, chorizo en garnalen. Lekker van de BBQ of gewoon op je fornuis.

Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel