
Aardappel recepten
De lekkerste aardappel recepten op een rijtje! Aardappelen kun je koken, bakken, roosteren, poffen of pureren. Er zijn daarom heel veel lekkere recepten met aardappel te maken. Van een stamppot tot aardappelsalade en van ovenschotel tot aardappelsoep! Je vindt ze hier allemaal.
Populaire recepten
Nieuwe recepten

Gepofte aardappels: uit de oven of van de BBQ
10 M + 1 U

Griekse moussaka: klassiek recept
45 M + 45 M

Friet maken: vers uit de oven of Airfryer
15 M + 45 M oventijd

Groentefriet van wortel en pastinaak met kruidensaus
15 M + 30 M oventijd

Italiaanse ovenschotel met aardappel
20 M + 40 M oventijd

Mosterdsoep: romig en licht pittig
25 M
Uitgelicht recept

Geroosterde aardappels uit de oven
Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd
15 M + 35 M oventijd
Is aardappel gezond?
Aardappels passen in een gezond, gevarieerd eetpatroon. Lees hier meer over aardappelen en of ze gezond zijn.
Hoeveel gram aardappel per persoon?
Per persoon reken je zoān 280 tot 350 gram aardappelen bij het avondeten. Dit zijn ongeveer 4 tot 5 middelgrote aardappelen per persoon. Dit is de richtlijn van het voedingscentrum en geldt voor volwassen personen.
Hoe lang moet je aardappels koken?
In zijn geheel kook je aardappelen 18 tot 20 minuutjes koken. In kleinere stukken duurt het ongeveer 10 tot 15 minuten tot aardappelen gaar zijn. Extra kruimige aardappelen hoeven maar 10 minuten te koken. Lees hier meer over hoe je aardappelen het beste kookt en meer.
Is aardappel groente?
Nee, officieel worden aardappelen niet als groente gezien. Ze worden ingedeeld in dezelfde categorie als brood en granen. In aardappelen zitten diverse vitamines en mineralen die je in pasta en rijst niet terugvindt. Daarom worden aardappelen in andere landen soms wel gezien als groente.
Zomer recepten
Geniet van de zomer met onze verfrissende en kleurrijke gerechten. Van lichte salades en BBQ-favorieten tot zoete traktaties en ijskoude drankjes.