Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aardappelen

Erwtensoep met kip

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 1,5 uur koken
  • 4-6 personen
  • **

Door de rookworst te vervangen door gerookte kip is deze erwtensoep lekker licht en minder vet maar nog steeds heerlijk van smaak

Andijviestamppot met spekjes

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een makkelijk recept voor heerlijke Hollandse andijviestamppot met gebakken spekjes, de perfecte winterkost

Gevulde appels met hete bliksem

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gevulde appels met een vulling van puree, appel en spekjes zijn een lekkere winterse maaltijd

Stamppot met prei met brie

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Heerlijke preistamppot met gebakken spekjes en bovenop licht gesmolten brie met walnoten

Spinaziestamppot met ei

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Serveer deze vegetarische stamppot met spinazie en pijnboompitten met een gekookt eitje en je hebt een heerlijke winterse maaltijd

Boerenkoolstamppot met worst

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze klassieke Hollandse stamppot met rookworst mag niet ontbreken tijdens de winter

Geroosterde aardappels uit de oven

  • Bijgerecht
  • 15 min + 35 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Deze krokante en kruidige aardappelen uit de oven zijn perfect als bijgerecht bij de maaltijd

Salade met gerookte zalm en aardappeltjes

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Deze frisse salade met honing-mosterddressing is licht en makkelijk, ideaal als doordeweekse avondmaaltijd

Eendenborst met cranberry compote

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Eendenborst combineert heerlijk met de friszoete cranberry compote en geroosterde aardappeltjes uit de oven

Coquilles met zoete aardappelpuree

  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Dit voorgerecht voor Kerst is een heerlijke combi van smeuïge puree met een frisse sint jacobsschelp

Hete bliksem

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • **

Het basisrecept voor deze heerlijke winterse hete bliksem stamppot met een frisse en zoete appels

Zuurkool stamppot

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Dit makkelijke basisrecept voor winterse zuurkoolstamppot met appel geserveerd met rookworst is in een half uur klaar

Spaanse aardappeltortilla

  • Bijgerecht
  • 45 min
  • 4-6 personen
  • **

Deze lekkere aardappeltortilla maak je maar met 3 basisingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video

Gevulde aardappels bolognese

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 10 min oventijd
  • 8 stuks
  • **

Bolognese saus combineert niet alleen lekker met pasta maar ook met aardappels!

Groene shakshuka met aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Vegetarisch pannetje met kruidige aardappeltjes en gestolde eieren met een Midden Oosterse twist

Boxty met romige kip

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 5-6 stuks
  • ***

Deze Ierse pannenkoek is gemaakt van aardappelpuree en geraspte aardappel en is gevuld met een romig kipmengsel.

Zoete aardappel falafel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 30 min afkoelen
  • 28 stuks
  • ***

Deze heerlijke vegetarische falafel is gemaakt met zoete aardappel en wordt geserveerd met Turks brood en een sausje van tahin

Shakshuka met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 6 personen
  • **

Een heerlijke vegetarische schotel met eieren met een midden Oosterse touch

Grieks gevulde zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min
  • 3 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een frisse vulling met avocado, komkommer en feta

Gepaneerde vis met roerbakgroenten

  • Hoofdgerecht
  • 55 min
  • 2 personen
  • **

Vis en ravigotesaus is een heerlijke combinatie, voeg er wat groenten en frieten aan toe en je hebt een heerlijke maaltijd

Kapsalon hawaï

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 grote porties
  • **

Deze variant op de populaire kapsalon met ananas is een heerlijke tropische maaltijd

Vegetarische roti met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Deze vegetarische variant op de populaire Surinaamse roti is heerlijk gekruid.

Zoete aardappel pakketjes van de BBQ

  • Bijgerecht
  • 25 min + 25 min baktijd
  • 2 pakketjes
  • **

Een hele zoete aardappel poffen duurt lang op de BBQ, dus maak er daarom deze pakketjes van met heerlijke smaken.

Chimichurri salade met biefstuk

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling

  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

1 2 3 ... 9 Volgende Alles weergeven

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas