Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Rijst

Boerenkool risotto

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Tonkatsu (japanse schnitzel)

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Makkelijk recept voor krokant gebakken varkensschnitzels met een friszure tonkatsu saus en een heerlijke koolsalade

Nasi met pittige garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze kruidige gebakken rijst smaakt heerlijk met in sambal gebakken garnalen

Gevulde champignons met truffelrisotto

  • Hapjes
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • **

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Bloemkool broccoli curry

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • **

Vegetarische rode curry met maar 7 ingredienten zoals bloemkool, broccoli en krokante cashewnoten voor een lekkere bite

Nasi

  • Hoofdgerecht
  • 25 min + afkoelen
  • 4 personen
  • **

Deze eenvoudige Indonesische nasi bestaat uit gebakken rijst met hamreepjes op smaak gebracht met knoflook en ketjap

Gevulde tomaten met pesto risotto

  • Bijgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • **

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Boontjes sajoer met kipspies

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2-3 personen
  • **

Deze sperziebonen in een Oosterse saus zijn heerlijk met de kip ananas spiesen

Risotto met mango en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Deze tropische risotto met een spicy bite is heerlijk met een gebakken visje of salade.

Verse springrolls met kip

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • **

Dit gerechtje gemaakt van rijstvellen gevuld met pulled chicken, boontjes en mango is een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Verse springrolls met garnalen

  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • **

Springrolls, ook wel summerrolls genoemd, zijn ongefrituurde loempia’s van rijstvellen gevuld met verse ingrediënten zoals bijvoorbeeld garnalen.

Zalmrisotto met mangosalsa

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Zomerse risotto met gegrilde zalm en een frisse salsa van mango en avocado

Biefstuk roerbak met nectarine

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Ajam paniki met ananas

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Risotto met witte asperges en zalm

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Pompoen rijstsalade

  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 3 personen
  • *

Lichte maaltijd of lekkere lunch van rijst met geroosterde pompoen en aubergine

Romige rijstschotel met kip

  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Rijst met kip en champignons in een romige saus met een krokant gegratineerd laagje bovenop

Sla wraps met vega balletjes en satésaus

  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • **

Een lichte maaltijd met een Oosterse twist van zelfgemaakte pindasaus.

Gevulde courgette met aubergine

  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • **

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Portobello met pompoen risotto

  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 5 gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen

Bibimbap met gegrilde kip

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • **

Dit is een klassiek Koreaans gerecht in een modern jasje met pittige saus, gekruide kip en veel groenten.

Jambalaya met kip

  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Deze Amerikaanse variant van paella met rijst, kip en bleekselderij is heerlijk op smaak gebracht met chorizo en cajun.

Gevulde paprika met zoete aardappel risotto

  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Vegetarisch gevulde paprika’s met risotto en zoete aardappel, lekker veel groentjes dus

Kip curry met mango

  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Vers currygerecht met sperziebonen, kip een zoete stukjes mango

Taco bowl

  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • **

Een Mexicaans feestje in een kom met o.a. rijst, gekruid gehakt en tomaten.

1 2 3 4  Alles weergeven

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas