Bekijk hier alle lekkere recepten met rijst op een rij + handige tips. Van rijstgerechten met kip tot vegetarische rijstschotels. En van Griekse rijst tot Aziatische gerechten met rijst. Maar ook als onderdeel van een recept zoals bij paella, nasi, chili con carne of risotto. Ook vind je informatie zoals hoe lang kook je rijst, welke soorten rijst zijn er en hoeveel rijst gebruik je per persoon?
Probeer deze heerlijke aubergine curry, die Eric en ik een dikke 9 geven! Hij is namelijk zó lekker. Je roostert eerst de aubergines even en vervolgens stoof je ze met een lekker kruidenmengsel, tomatenblokjes en kokosmelk. Lekker met rijst en naanbrood.
Hoofdgerecht
30 min + 20 min oventijd
3 pers.
Hoofdgerecht
40 min
4 pers.
Makkelijk basisrecept voor zelfgemaakte Indiase kip tandoori in een romige en kruidige saus zonder pakjes of zakjes
Bekijk receptRijst kook je normaal gesproken gemiddeld 10 minuten. Dit geld voor algemene witte rijst zoals pandan of basmati rijst. Zilvervliesrijst kook je vaak iets langer, zo’n 15 tot 10 minuten.
Bekijk hier een top 10 met heerlijke rijst recepten.
1. Check of de rijst nog gewassen moet worden
2. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg eventueel een snufje zout toe.
3. Voeg de rijst toe en kook ca. 10 minuten zachtjes. Roer 1 of 2 x door.
4. Giet de rijst af en doe terug in de pan. Doe de deksel er op en laat nog 5 minuten droogstomen.
Wil je de rijst al het water op laten nemen, neem dan 1 kopje rijst en 2 kopjes water per persoon.
Gemiddeld neem je 75 gr rijst per persoon. Over het algemeen is dat een kopje rijst per persoon. Wil je de rijst al het water op laten nemen, neem dan 1 kopje rijst en 2 kopjes water per persoon.
Pandanrijst: Aziatische rijstsoort die een lichte aroma heeft van pandan. Ideaal bij Indonesische, Thaise en Chinese gerechten
Basmatirijst: Rijst uit India of Pakistan die lekker en aromatisch van smaak is en snel klaar. Lekker bij curry’s of andere Indiase gerechten.
Snelkookrijst: Witte rijst die al een keer voorgekookt is en weer gedroogd en daarom extra snel klaar.
Zilvervliesrijst: Ook wel volkorenrijst genoemd. Hier zit nog het vliesje omheen wat extra vezels en voedingstoffen bevat.
Risottorijst: ronde rijstkorrel die veel vocht op kan nemen. Heeft een gemiddelde kooktijd van ca. 25 minuten.