Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Pizza calzone met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Zin in pizza calzone, maar mag het ietsje goedkoper? Dit budgetproof recept is makkelijk te maken en kost je ongeveer €3,20 per persoon.

Visstoof met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een smaakvolle visstoof met lekker veel groenten in een tomatensaus zodat de vis lekker zacht wordt. Vanaf €1,77 per persoon maak je deze makkelijke maaltijd.

Quiche met kip en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas

Spaghetti met krokante courgette
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.

Kip souvlaki met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze kipspiesjes met oregano zijn lekker in combinatie met de frisse tzatziki saus op een wrap

Romige vegan curry met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke romige zoete aardappel curry gemaakt met nog meer kleurrijke groenten en pindasmaak. Serveer het met rijst of naanbrood.

Indische varkenshaas
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min wachten
  • 4 personen
  • *

Lekkere malse varkenshaas met cashewnoten in een Indische marinade

Tagliatelle met romige pesto
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supermakkelijk en snel receptje in 15 minuten van tagliatelle pasta in een romige pestosaus met courgette en tomaatjes.

Mexicaans taco pannetje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Lekker kruidig pannetje met een mengsel van groenten, maïs en bonen in tomatensaus geserveerd met taco chips om in te dippen

Gepofte zoete aardappel met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze zoete aardappel is onwijs zacht van smaak en perfecte winterse combinatie met zuurkool en spekjes, maar dan in een ander jasje. Vanaf €2,10 per persoon zet je deze maaltijd op tafel.

Quiche met asperges
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke hartige taart met een vulling van groene en/of witte asperges, zachte geitenkaas en een vleugje citroen, lekker als lunch of avondmaal.

Vispakketjes met citroen van de barbecue
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 8 min bakken
  • 2 stuks
  • *

Makkelijke bbq vis pakketjes met zacht gestoomde vis, citroen, kruidenboter en bosui.

Cannelloni met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 35 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag

Turkse pide met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept voor heerlijke Turkse broodjes gevuld met een kruidig gehaktmengsel.

Surf en turf BBQ spiezen
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Het lekkerste van de zee en het beste van het land samen op een spies. Deze lekkere combinatie van vlees en vis is heerlijk op de BBQ.

Portobello burger
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Een gegrilde portobello met balsamico is ideaal als vegetarische vervanger op een burger, lekker vlezig van structuur en heerlijk van smaak.

Pizza met groene asperges en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke pizza met mooie contrasterende smaken zoals zoetzure citroen, romige ricotta, zoute ansjovis, zoete tomatensaus en natuurlijk gegrilde groene asperges.

Pasta pesto ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 3-4 personen
  • *

Lekkere en makkelijke pastaschotel met pesto, courgette, tomaatjes en mozzarella uit de oven. In 35 minuten voorbereid om in de oven te gaan.

Hartige galette met paddenstoelen
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Rustieke taart van paddenstoelen, spekjes en tijm met een krokante half dichtgevouwen deegrand

Zalm in bladerdeeg
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zalm in een krokant jasje van bladerdeeg uit de oven met een vulling van pesto. In 20 minuten voorbereid. Lekker met een salade erbij.

Indonesische gado gado
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor vegetarische gado gado uit de Indonesische keuken met verschillende groenten, gekookt ei, rijst en een heerlijke pindasaus.

Glutenvrije pasta met cherry tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min
  • 2 personen
  • *

Glutenvrij koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met glutenvrije fusilli zet je in 20 minuten deze heerlijke tomatenpasta op tafel.

Quiche lorraine
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Quiche lorraine is een klassieke Franse hartige taart met gebakken spekblokjes en Gruyère kaas. Binnen 30 minuten zet je het in de oven.

Pasta met kip en romige spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere pasta met spinazie, kip en kruidenroomkaas. Een heerlijk en onwijs simpel recept dat je in 25 minuutjes al op tafel hebt staan. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waardoor je met een relatief klein budget al wat lekkers kookt.