Hoofdgerechten

Hoofdgerechten

Inspiratie nodig voor een simpel of juist uitgebreid hoofdgerecht? Hier vind je heerlijke, gezonde hoofdgerechten met vlees, kip, vis, vegetarisch of vegan, die makkelijk thuis te maken zijn. Wil je een klassiek gerecht zoals lasagne of stoofvlees, of juist iets nieuws proberen zoals gevulde varkensrolletjes, Parmezaanse kip of mihoen met gamba’s?

Pasta met kip en romige spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere pasta met spinazie, kip en kruidenroomkaas. Een heerlijk en onwijs simpel recept dat je in 25 minuutjes al op tafel hebt staan. En je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waardoor je met een relatief klein budget al wat lekkers kookt.

Romige kip met rijst en broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ovenschotel met rijst, broccoli en kip in een romige saus en een krokant laagje

Ziti al forno met gehaktballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze Italiaanse pastaschotel met zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en lekker veel mozzarella is ultiem genieten.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Noedel bowl met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Een kleurrijke en lichte maaltijd van noedels met zalm en groenten gecombineerd in een bowl.

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Gevulde kip met pistachenootjes
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk ovenrecept voor kipfilet gevuld met pistachenootjes en rode peper

Griekse moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 45 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere Griekse ovenschotel met laagjes gegrilde aubergine, aardappel en een kruidige gehaktsaus onder een laagje romige bechamelsaus

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, maar ook heel lekker op Griekse wijze met feta en geroosterde paprika's.

Mihoensalade met tofu
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.

Zalm uit de oven met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?

Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 45 min oventijd
  • 3 stuks
  • *

Gepofte aubergines uit de oven met een heerlijk gekruid gehaktmengsel.

Risotto met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto, zodat die altijd lukt.

Romige vegan pasta carbonara
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 3 uur rusttijd
  • 4 personen
  • *

Een échte Italiaanse klassieker, maar dan 100% plantaardig. De vegan pasta carbonara. Spaghetti met een romige saus en kokos bacon.

Asperges met zalm en bieslooksaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Gerookte zalm en asperges zijn een perfecte combinatie. Zeker met deze romige bieslooksaus en gekookte aardappeltjes erbij.

Wrap met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus

Sushi salade met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 2 personen
  • *

Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!

Vegan kapsalon
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Veganize dit fastfood gerecht met vegan shoarma, laagjes ovenfriet en vegan kaas met een snelle zoetzure salade erbij.

Pittige garnalen pakketjes met paprika
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 7 min BBQ
  • 4 stuks
  • *

Op zoek naar een lekker gerechtje voor op de BBQ? Probeer deze garnalenpakketjes met groene paprika en olijven. Heerlijk.

Indonesische rendang basisrecept
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 3 uur stooftijd
  • 4-5 personen
  • *

Hoe maak je zelf de lekkerste rendang thuis? Met dit recept kun je kiezen voor een zelfgemaakte of kant en klare boemboe en bevat eenvoudige ingrediënten en stap voor stap foto's

Gepaneerde schnitzels
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Ontdek hoe je heerlijke gepaneerde schnitzels maakt met dit recept. Schnitzels paneren en bakken doe je eenvoudig zelf. Lekker met bijvoorbeeld champignon roomsaus.

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.