Tomaat recepten

Tomaat recepten

De tomaat is een groentevrucht afkomstig van de tomatenplant. De rijpe vrucht kun je eten, is heel gezond en bevat veel vitaminen en antioxidanten. Met tomaatjes kun je zo veel lekkers maken, verwerk tomaten in pasta’s, sauzen, salades en nog veel meer. Vind hier de lekkerste recepten met tomaat.

Pastasalade met tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke salade met pasta en tonijn uit blik met een Italiaanse twist van pesto en basilicum

Chili sin carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 6 personen
  • *

De heerlijke vegetarische variant op de chili con carne. Een lekker Mexicaans gerecht zonder vlees maar met lekker veel groenten in een kruidige saus. Je maakt hem al vanaf €1,70 per persoon.

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.

Griekse panzanella salade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3-4 personen
  • *

Panzanella is een Italiaanse broodsalade, maar ook heel lekker op Griekse wijze met feta en geroosterde paprika's.

Vaderdag ontbijt: brood met ei
  • Ontbijt recept
  • 20 min
  • 1 portie
  • *

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Zalm uit de oven met zoete aardappel
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 22 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Deze super makkelijke traybake met zalm is een kwestie van alles op een bakplaat of ovenschaal doen en in de oven schuiven. Ideaal toch?

Wrap met falafel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke wraps met vegetarische falafel balletjes, tomatensalsa en een frisse yoghurt-munt saus

Mexicaanse bloemkoolrijst
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Lekkere kruidig Mexicaans gerecht dat bijna geheel uit groenten zoals bloemkoolrijst, tomaat en maïs bestaat en bovendien koolhydraatarm is.

Kofta spies met tomatenrijst
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Kofta betekent gehaktbal en wordt in Griekenland vaak gegeten met tomatensaus, met pitabrood of aan een spies.

Italiaans vispakketje
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min oven/bbq
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en gezond vispakketje met groente, basilicum en pijnboompitten uit de oven of van de barbecue. Lekker met balsamico azijn.

Hartige broodschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 40 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Dit recept met ham en spinazie bewijst dat je ook lekkere hartige broodschotels kunt maken. Deze schotel is ideaal om oud brood of andere restjes op te maken. Vanaf €2,49 per persoon maak je deze broodschotel.

Ovenschotel met Bugles
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Heerlijk Mexicaans mengsel van kip en groenten in een kruidige tomatensaus onder een laagje Bugles chips en gegratineerde kaas.

Gevulde tomaten met ei
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een simpel maar lekkere gerechtje voor bij de (paas)lunch van gevulde tomaten uit de oven met roerei, en bovendien koolhydraatarm.

Hartige wafels
  • Tussendoortjes
  • 35 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.

Chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Dit recept voor chili con carne met gehakt, bonen en rijst maak je zonder pakjes en zakjes en is super simpel om zelf te maken

Aubergine pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 min oventijd + 20 min wachten
  • 8 stuks
  • *

Lekkere koolhydraatarme pizza’s gemaakt van aubergines. Extra veel groenten en met een lekkere pizza smaak door de saus, mozzarella en basilicum.

Lasagne bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Het traditionele recept voor lasagne bolognese met een kruidige gehaktsaus en een romige bechamelsaus.

Salade met eendenborst en walnotendressing
  • Voorgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Feestelijke salade voor de kerst met plakjes eendenborst, rode uiencompote en een walnotendressing

Spaghetti puttanesca
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Het perfecte gerecht dat je met voorraadkast ingrediënten snel op tafel kan zetten en met seizoensingrediënten nóg lekkerder kan maken. Klaar in 25 minuten.

Zalm met pesto en groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Makkelijke maaltijd met zalm en een Italiaanse twist die je in een paar minuutjes gemaakt hebt en waarbij de oven vervolgens het werk doet.

Zoete aardappel met taco vulling
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 50 min
  • 4 stuks
  • *

Gepofte zoete aardappels uit de oven met een vulling van vegetarisch gehakt, tomaatjes en maïs. Slechts 15 minuten voorbereiding en de rest doet de oven.

Shakshuka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3 personen
  • *

Heerlijk vegetarisch pannetje met tomatensaus en puntpaprika met licht gestolde eieren, lekker om met brood in te dippen

Taco’s met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 2 personen
  • *

Makkelijk recept voor chili con carne geserveerd in taco schelpen met een schep zure room

Aardappel roerbak met worst
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk en snel eenpansgerecht met aardappeltjes, worst en lekker veel groenten