Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Aspergesoep met ham

Heerlijk en makkelijk basisrecept voor aspergesoep met reepjes ham en ei
Ingrediënten
700 gr witte asperges (geschild)
2 blokjes kippenbouillon
200 ml kookroom of slagroom
80 gr bloem
70 gr boter
150 gr reepjes beenham
2 eieren
Verse peterselie om te garneren
2 sjalotjes
 
Bereiding
Snijd de asperges in stukken. Kook ze 5 minuten in ongeveer 1,5 liter water en laat daarna nog 10 minuten nagaren in het water. Kook de eitjes in 8 minuten gaar in een pannetje met water. Hak de sjalotjes fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de sjalotjes hierin aan. Voeg dan de bloem toe en roer met een garde tot een roux en laat deze 5 minuten zachtjes bakken en garen. Giet de asperges af en vang al het kookvocht op. Los de bouillonblokjes op in het het kookvocht van de asperges. Giet dit beetje bij beetje bij de roux en blijf met een garde roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Als alle bouillon is toegevoegd roer je de kookroom er door en voeg je de gekookte asperges toe. Proef of de soep goed op smaak is en voeg eventueel een snufje peper en/of zout toe. Voeg de hamreepjes (gedeeltelijk) toe aan de soep. Schep de soep in borden en garneer met stukjes ei, hamreepjes en wat fijngehakte peterselie.
 
Tip: voor een glutenvrije soep vervang je de bloem door maizena.
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Print, by
Deel

Salades

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Een salade is snel, makkelijk, fris en gezond. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht bij een stukje vlees of vis.

Griekse panzanella salade
Mihoensalade met tofu
Kip ketjap salade
Thaise quinoa salade
Perzik salade met krokante geitenkaas
Print met
×