Broccoli cappuccino

Leuk als feestelijk kerst voorgerecht: broccolisoep met een laagje opgeklopte melk en zoute pancetta kruimels

Ingrediënten 
2 sjalotjes, fijngehakt
2 blokjes groentebouillon
500 gr broccoli in roosjes
1 aardappel, geschild in blokjes
250 ml volle melk
1 eetl olijfolie
Klein bosje verse basilicum
50 gr pancetta
60 gr paneermeel
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de aardappel en bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg op het laatst ook wat verse blaadjes basilicum toe en pureer grof mee.
 
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Snijd de pancetta in stukjes en bak in een koekenpan krokant. Roer het paneermeel er door en doe in een keukenmachine en maal fijn. Doe de melk in een pannetje en breng net niet aan de kook. Klop met een garde de melk schuimig.
 
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Als je een hand of elektrische opschuimer hebt kan dit ook prima. Schep de soep in een glazen. Schep wat van het melkschuim er op. Strooi vlak voor het serveren wat pancettakruim er over en maak het af met een blaadje basilicum.

 

Vind je dit leuk?
96 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!