Broccoli cappuccino
Leuk als feestelijk kerst voorgerecht: broccolisoep met een laagje opgeklopte melk en zoute pancetta kruimels
Ingrediënten
2 sjalotjes, fijngehakt
2 blokjes groentebouillon
500 gr broccoli in roosjes
1 aardappel, geschild in blokjes
250 ml volle melk
1 eetl olijfolie
Klein bosje verse basilicum
50 gr pancetta
60 gr paneermeel
Materialen
Staafmixer
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de aardappel en bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg op het laatst ook wat verse blaadjes basilicum toe en pureer grof mee.






Als je een hand of elektrische opschuimer hebt kan dit ook prima. Schep de soep in een glazen. Schep wat van het melkschuim er op. Strooi vlak voor het serveren wat pancettakruim er over en maak het af met een blaadje basilicum.