Broccoli cappuccino

Leuk als feestelijk kerst voorgerecht: broccolisoep met een laagje opgeklopte melk en zoute pancetta kruimels

Ingrediënten 
2 sjalotjes, fijngehakt
2 blokjes groentebouillon
500 gr broccoli in roosjes
1 aardappel, geschild in blokjes
250 ml volle melk
1 eetl olijfolie
Klein bosje verse basilicum
50 gr pancetta
60 gr paneermeel
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de sjalotjes 2 minuten. Voeg 1 liter water toe en breng aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en voeg samen met de aardappel en bouillontablet toe aan het water en laat 10 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Voeg op het laatst ook wat verse blaadjes basilicum toe en pureer grof mee.
 
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Snijd de pancetta in stukjes en bak in een koekenpan krokant. Roer het paneermeel er door en doe in een keukenmachine en maal fijn. Doe de melk in een pannetje en breng net niet aan de kook. Klop met een garde de melk schuimig.
 
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Broccoli cappuccino 01
Als je een hand of elektrische opschuimer hebt kan dit ook prima. Schep de soep in een glazen. Schep wat van het melkschuim er op. Strooi vlak voor het serveren wat pancettakruim er over en maak het af met een blaadje basilicum.

 

88 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.