Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Broccolisoep

Met dit eenvoudige basisrecept maak je in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep

Ingrediënten
  • Scheutje olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 a 2 groentebouillon blokjes
  • 500 gr broccoli
  • 200 ml creme fraiche
  • Verse bieslook

Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten. Voeg de broccoli in roosjes toe en vervolgens 1 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes en wat bieslook toe aan het water en laat 10 tot 12 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door. Serveer de broccolisoep met wat extra creme fraiche en verse bieslook.

Tip: ik gebruik altijd 1 groentebouillonblokje voor 1 liter water en breng de soep daarna zelf nog eventueel op smaak met een beetje peper en zout. De broccolisoep is ook lekker met wat gebakken spekjes of gerookte zalm.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×