Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Broccolisoep

Met dit eenvoudige basisrecept maak je in 20 minuten deze lekkere verse broccolisoep

Ingrediënten
  • Scheutje olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 1 a 2 groentebouillon blokjes
  • 500 gr broccoli
  • 200 ml creme fraiche
  • Verse bieslook

Bereiding
Verhit de olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde sjalotjes of ui 2 minuten. Voeg de broccoli in roosjes toe en vervolgens 1 liter water en breng aan de kook. Voeg de groentebouillonblokjes en wat bieslook toe aan het water en laat 10 tot 12 min koken. Pureer de soep met een staafmixer glad. Roer ca. 2 eetlepels creme fraiche er door. Serveer de broccolisoep met wat extra creme fraiche en verse bieslook.

Tip: ik gebruik altijd 1 groentebouillonblokje voor 1 liter water en breng de soep daarna zelf nog eventueel op smaak met een beetje peper en zout. De broccolisoep is ook lekker met wat gebakken spekjes of gerookte zalm.

Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Beoordeling (67 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst