Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mexicaanse enchilada’s uit de oven

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Ingrediënten
Benodigdheden

Bereiding

 Verwarm de oven op 200 graden. Doe de 2 blikken tomatenblokjes in een pan en voeg wat peper, zout en verse koriander toe. Laat zachtjes pruttelen en iets indikken terwijl je de vulling maakt. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.

  Breng het gehakt op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de uitgelekte mais 3 minuutjes mee met het gehakt. Besmeer de tortilla wraps met een dun laagje creme fraiche.

 Schep wat van het gehaktmengsel in het midden en rol hem op. Leg de opgerolde wraps in een ingevette ovenschaal (of schalen). Schep wat van de tomatensaus er over en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat extra koriander.

 Houd ongeveer 2 tortilla's per persoon aan.

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×