Ga naar de inhoud
Mexicaanse enchilada’s uit de oven

Mexicaanse enchilada’s uit de oven

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

35 M + 25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor stuks

  • 500 gr (vega)gehakt
  • 8 wraps
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
  • 2 paprika's
  • verse koriander
  • 1 ui
  • 1 klein blikje maïs à 150 gr
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr geraspte kaas
  • 200 gr crème fraîche
  • snufje komijn
  • Snufje paprikapoeder
  • snufje cayenne poeder
  • peper en zout

Benodigdheden

  • 2 ovenschalen ( of 1 hele grote )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de 2 blikken tomatenblokjes in een pan en voeg wat peper, zout en verse koriander toe. Laat zachtjes pruttelen en iets indikken terwijl je de vulling maakt. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.


  2. Breng het gehakt op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de uitgelekte mais 3 minuutjes mee met het gehakt. Besmeer de tortilla wraps met een dun laagje creme fraiche.


  3. Schep wat van het gehaktmengsel in het midden en rol hem op. Leg de opgerolde wraps in een ingevette ovenschaal (of schalen). Schep wat van de tomatensaus er over en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat extra koriander.


  4. Houd ongeveer 2 tortilla’s per persoon aan.