Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Enchiladas met gehakt

Met gehakt en paprika gevulde tortilla wraps onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

 
Ingredienten
500 gr gehakt
8 wraps
2 blikken tomatenblokjes a 400 gr
2 paprika's
verse koriander
1 ui
1 klein blikje mais a 150 gr
2 teentjes knoflook
50 gr geraspte kaas
200 gr creme fraiche
snufje komijn
snufje paprikapoeder
snufje cayenne poeder
peper en zout
 
Materialen
2 ovenschalen (of 1 hele grote)
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de 2 blikken tomatenblokjes in een pan en voeg wat peper, zout en verse koriander toe. Laat zachtjes pruttelen en iets indikken terwijl je de vulling maakt. Hak de ui en knoflook fijn en fruit aan in een beetje olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul.
 
enchilladas 01
enchilladas 01
enchilladas 01
Breng het gehakt op smaak met komijn, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout. Snijd de paprika in blokjes en bak samen met de uitgelekte mais 3 minuutjes mee met het gehakt. Besmeer de tortilla wraps met een dun laagje creme fraiche.
 
enchilladas 01
enchilladas 01
enchilladas 01
Schep wat van het gehaktmengsel in het midden en rol hem op. Leg de opgerolde wraps in een ingevette ovenschaal (of schalen). Schep wat van de tomatensaus er over en bestrooi met kaas. Zet de ovenschaal ca 25 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met wat extra koriander.
 
Houd ongeveer 2 tortilla's per persoon aan.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×