Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Frisse garnalencocktail

Lekker als voorgerecht op als hapje op een feestje; garnalencocktail met frisse mineola.
Ingrediënten
1 eetl mayonaise
1 eetl creme fraiche
200 gr garnalen (hollandse of grote of een combi hiervan)
2 mineolas
Snufje peper en zout
Paar blaadjes veldsla (ook te vervangen door koriander)
 
Bereiding
Snijd met een scherp mes het bovenste en onderste gedeelte van de mineolas. Snijd de schil van boven naar onder in een ronde beweging er af zodat je ook net het witte vliesje aan de buitenkant mee neemt. Snijd dan de partjes los door met een mes langs de witte vliesjes te snijden. Snijd alle partjes in stukjes.
Meng de creme fraiche met de mayonaise en breng op smaak met een snufje peper en zout. Meng de garnaaltjes er door en schep de stukjes mineolas er door (bewaar eventueel een paar mooie garnaaltjes en blaadjes sla voor garnering). Verdeel het garnalenmengsel afwisselend met een blaadje veldsla over 4 kleine glaasjes. Garneer de bovenzijde met een mooie garnaal en een blaadje sla.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×