Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Frisse garnalencocktail

Lekker als voorgerecht op als hapje op een feestje; garnalencocktail met frisse mineola.
Ingrediënten
1 eetl mayonaise
1 eetl creme fraiche
200 gr garnalen (hollandse of grote of een combi hiervan)
2 mineolas
Snufje peper en zout
Paar blaadjes veldsla (ook te vervangen door koriander)
 
Bereiding
Snijd met een scherp mes het bovenste en onderste gedeelte van de mineolas. Snijd de schil van boven naar onder in een ronde beweging er af zodat je ook net het witte vliesje aan de buitenkant mee neemt. Snijd dan de partjes los door met een mes langs de witte vliesjes te snijden. Snijd alle partjes in stukjes.
Meng de creme fraiche met de mayonaise en breng op smaak met een snufje peper en zout. Meng de garnaaltjes er door en schep de stukjes mineolas er door (bewaar eventueel een paar mooie garnaaltjes en blaadjes sla voor garnering). Verdeel het garnalenmengsel afwisselend met een blaadje veldsla over 4 kleine glaasjes. Garneer de bovenzijde met een mooie garnaal en een blaadje sla.
 
Beoordeling (69 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette