
Groente spiesen met kruiden dip
Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.
20 M
Ingrediƫnten
Voor stuks
-
0.5 courgette
-
0.5 rode paprika
-
0.5 gele paprika
-
1 rode ui
-
6 champignons
-
2 eetlepel olie
-
peper en zout
-
1 teen knoflook
-
0.5 eetlepel gedroogde tijm
Kruidendip:
-
125 ml zure room
-
1 eetlepel mayonaise
-
5 gr peterselie
-
1 eetlepel bieslook
-
1 eetlepel citroensap
-
zwarte peper
Benodigdheden:
-
6 prikkers
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer de plakken.
-
Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui.
-
Hak de knoflook fijn.
-
Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout.
-
Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui. Herhaal met de rest van de prikkers en groenten.
-
Bestrijk de spiesen met de kruidenolie.
-
Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediƫnten van de kruiden dip samen. Meng goed en de dip is klaar.
-
Bak de groente spiesen gaar in ongeveer 7-10 minuten op de BBQ.
-
Tip: Gebruik je houten prikkers? Leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.
Heeft het gesmaakt?
30 stemmen
Ook lekker