Groente spiesen met kruiden dip

Deze groente spiesen met zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruiden dip om de groenten in te dippen.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: stuks
Kruidendip:
Benodigdheden:

Bereiding

 Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1cm dik. Halveer de plakken. Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui. Hak de knoflook fijn. Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout. Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui. Herhaal met de rest van de prikkers en groenten. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie.

 Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruiden dip samen. Meng goed en de dip is klaar! Bak de groente spiesen gaar in ongeveer 7-10 minuten op de BBQ.

 Tip: indien je houten prikkers gebruikt, leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.

22 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!