Groente spiesen met kruiden dip

Deze groente spiesen zijn lekker kruidig door de kruidenolie en hebben een frisse kruidendip om de groenten in te dippen.

Bijgerecht 20 min

ingrediënten

voor 6 stuks

Kruidendip:

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakken van ongeveer 1 cm dik. Halveer de plakken.

  2. Snijd stukjes van de paprika en snijd parten van de rode ui.

  3. Hak de knoflook fijn.

  4. Meng in een kommetje de olie met tijm, knoflook, peper en zout.

  5. Neem de prikkers en rijg op elke prikker 2 stukken paprika, 2 stukken courgette, een champignon en een partje rode ui. Herhaal met de rest van de prikkers en groenten.

  6. Bestrijk de spiesen met de kruidenolie.

  7. Hak voor de kruidendip de peterselie fijn en voeg vervolgens alle ingrediënten van de kruiden dip samen. Meng goed en de dip is klaar.

  8. Bak de groente spiesen gaar in ongeveer 7-10 minuten op de BBQ.

  9. Tip: Gebruik je houten prikkers? Leg deze dan in een bak met water om te voorkomen dat deze verbranden tijdens het grillen.

Heeft het gesmaakt?
28 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.