Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse plaattaart

Heerlijk en makkelijk recept voor vegetarische plaattaart van bladerdeeg met tomaat, courgette en pesto

Ingredienten
1 rol vers bladerdeeg (of 6 losse plakjes uit de vriezer)
1 courgette
3 tomaten
2 eetl creme fraiche
1 eetl pesto
1 rode ui
takjes tijm (gedroogde tijm uit een potje kan ook)
50 gr geraspte parmezaanse kaas
Paar blaadjes verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Als je losse velletjes gebruikt druk je de naden iets op elkaar zodat er een groot stuk ontstaat. Vouw de randjes 1 cm naar binnen prik gaatjes in de bodem met een vork.
 
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
Meng de creme fraiche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee. Snij de tomaten en courgette in plakken van gelijke dikte en verdeel over het pesto-mengsel. Snijd de ui in dunne ringen en leg ook op de plaattaart. Leg de takjes tijm er op en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de plaattaart ca 25 tot 30 min in de oven. Laat hem iets afkoelen en verdeel de blaadjes basilicum er over. Als hoofdgerecht kun je op 2 personen tellen als lunch kun je de plaattaart verdelen in 4 stukken.

 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×