Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaanse plaattaart

Heerlijk en makkelijk recept voor vegetarische plaattaart van bladerdeeg met tomaat, courgette en pesto

Ingredienten
1 rol vers bladerdeeg (of 6 losse plakjes uit de vriezer)
1 courgette
3 tomaten
2 eetl creme fraiche
1 eetl pesto
1 rode ui
takjes tijm (gedroogde tijm uit een potje kan ook)
50 gr geraspte parmezaanse kaas
Paar blaadjes verse basilicum
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier. Als je losse velletjes gebruikt druk je de naden iets op elkaar zodat er een groot stuk ontstaat. Vouw de randjes 1 cm naar binnen prik gaatjes in de bodem met een vork.
 
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
italiaanse plaattaart 01
Meng de creme fraiche met de pesto en besmeer de bodem van de plaattaart hiermee. Snij de tomaten en courgette in plakken van gelijke dikte en verdeel over het pesto-mengsel. Snijd de ui in dunne ringen en leg ook op de plaattaart. Leg de takjes tijm er op en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de plaattaart ca 25 tot 30 min in de oven. Laat hem iets afkoelen en verdeel de blaadjes basilicum er over. Als hoofdgerecht kun je op 2 personen tellen als lunch kun je de plaattaart verdelen in 4 stukken.

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×