Ga naar de inhoud
Lasagne met courgette

Lasagne met courgette

Makkelijke basis lasagne met laagjes kruidige gehaktsaus en plakjes gegrilde courgette

25 M + 30 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.

Ingrediënten

Voor personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 grote courgettes
  • 300 gr rundergehakt
  • 2 sjalotjes of 1 rode ui
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 70 ml tomatenpuree
  • handje geraspte kaas
  • 9 verse of voorgekookte lasagnevellen
  • Zout en peper
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm


Benodigdheden

  • Ovenschaal van ca. 26 x 14 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de courgette in plakjes. Verhit de olijfolie in een (grill)pan en bak de courgette schijfjes. Bestrooi met peper en zout. Snipper de sjalotjes en fruit ze in een pan met boter.


  2. Voeg het gehakt toe en bak het in 5 min goudbruin. Doe de tomatenpuree erbij en breng op smaak met peper, zout, tijm en oregano. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe. Laat het 10 min op klein vuur pruttelen. Vet een ovenschaal of bakvorm in en maak laagjes van het gehaktmengsel, lasagnebladen en courgette.


  3. Eindig met een laagje gehakt belegd met plakjes courgette. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de courgette lasagne in 30 minuten de oven goudbruin.


  4. Bekijk ook eens deze blog met 10 x lasagne recepten