Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Mihoensalade met tofu

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Ingrediënten
  • 125 gr mihoen noedels
  • 1 komkommer
  • 325 gr tofu
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bloem of maizena
  • Handje pinda’s (ongezouten)
  • 150 peen julienne
Dressing:
  • 2 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ limoen
  • ½ eetlepel ketjap
  • Snuf chiliflakes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel honing

Bereiding
Wel de mihoen noedels. Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog. Snijd in blokjes en dep deze nogmaals goed droog. Hoe droger hoe krokanter. Voeg de sojasaus en bloem toe aan de blokjes tofu in een kom. Schep goed om. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu in ca. 7 minuten krokant in de pan.

mihoen_salade_tofu_01.jpg
mihoen_salade_tofu_02.jpg
mihoen_salade_tofu_03.jpg
mihoen_salade_tofu_04.jpg

Snijd de komkommer in plakjes. Meng de mihoen met de komkommer en peen julienne. Verdeel de gebakken tofu en pinda’s over de salade. Voeg als laatste de dressing royaal op de mihoensalade. Garneer eventueel met een beetje peterselie of koriander en een limoentje.

Beoordeling (13 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas