Mihoensalade met tofu

Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 3 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Wel de mihoen noedels.

  2. Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog. Snijd in blokjes en dep deze nogmaals goed droog. Hoe droger hoe krokanter.

  3. Voeg de sojasaus en bloem toe aan de blokjes tofu in een kom. Schep goed om.

  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.

  5. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu in ca. 7 minuten krokant in de pan.

  6. Snijd de komkommer in plakjes.

  7. Meng de mihoen met de komkommer en peen julienne. Verdeel de gebakken tofu en pinda’s over de salade. Voeg als laatste de dressing royaal op de mihoensalade.

  8. Garneer eventueel met een beetje peterselie of koriander en een limoentje.

Heeft het gesmaakt?
24 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!