Ga naar de inhoud
Mihoensalade met tofu

Mihoensalade met tofu

Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.

25 M

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegan recept Vegetarisch recept Lactose arm recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 125 gr mihoen noedels
  • 1 komkommer
  • 325 gr tofu
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bloem of maïzena
  • Handje pinda’s ( ongezouten )
  • 150 peen julienne

Dressing:

  • 2 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 0.5 limoen
  • 0.5 eetlepel ketjap
  • Snuf chiliflakes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 0.5 eetlepel honing ( of agavesiroop )

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Wel de mihoen noedels.


  2. Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog. Snijd in blokjes en dep deze nogmaals goed droog. Hoe droger hoe krokanter.


  3. Voeg de sojasaus en bloem toe aan de blokjes tofu in een kom. Schep goed om.


  4. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.


  5. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu in ca. 7 minuten krokant in de pan.


    mihoen tofu salade www.leukerecepten.nl mihoen tofu salade www.leukerecepten.nl mihoen tofu salade www.leukerecepten.nl mihoen tofu salade www.leukerecepten.nl
  6. Snijd de komkommer in plakjes.


  7. Meng de mihoen met de komkommer en peen julienne. Verdeel de gebakken tofu en pinda’s over de salade. Voeg als laatste de dressing royaal op de mihoensalade.


  8. Garneer eventueel met een beetje peterselie of koriander en een limoentje.