Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Mihoensalade met tofu

Deze vegetarische salade met romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd

Ingrediënten
  • 125 gr mihoen noedels
  • 1 komkommer
  • 325 gr tofu
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bloem of maizena
  • Handje pinda’s (ongezouten)
  • 150 peen julienne
Dressing:
  • 2 eetlepels tahin
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • ½ limoen
  • ½ eetlepel ketjap
  • Snuf chiliflakes
  • 1 eetlepel sesamolie
  • ½ eetlepel honing

Bereiding
Wel de mihoen noedels. Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog. Snijd in blokjes en dep deze nogmaals goed droog. Hoe droger hoe krokanter. Voeg de sojasaus en bloem toe aan de blokjes tofu in een kom. Schep goed om. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu in ca. 7 minuten krokant in de pan.

Snijd de komkommer in plakjes. Meng de mihoen met de komkommer en peen julienne. Verdeel de gebakken tofu en pinda’s over de salade. Voeg als laatste de dressing royaal op de mihoensalade. Garneer eventueel met een beetje peterselie of koriander en een limoentje.

De nieuwste pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×