Mihoensalade met tofu
Deze vegetarische salade met knapperige tofu en een romige tahin dressing is een heerlijke lichte maaltijd en binnen 25 minuten klaar.
25 M
Ingrediënten
Voor personen
-
125 gr mihoen noedels
-
1 komkommer
-
325 gr tofu
-
2 eetlepels sojasaus
-
2 eetlepels bloem of maïzena
-
Handje pinda’s ( ongezouten )
-
150 peen julienne
Dressing:
-
2 eetlepels tahin
-
3 eetlepels sinaasappelsap
-
0.5 limoen
-
0.5 eetlepel ketjap
-
Snuf chiliflakes
-
1 eetlepel sesamolie
-
0.5 eetlepel honing ( of agavesiroop )
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Wel de mihoen noedels.
-
Laat de tofu goed uitlekken en dep goed droog. Snijd in blokjes en dep deze nogmaals goed droog. Hoe droger hoe krokanter.
-
Voeg de sojasaus en bloem toe aan de blokjes tofu in een kom. Schep goed om.
-
Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
-
Verhit een beetje olie in een pan en bak de tofu in ca. 7 minuten krokant in de pan.
-
Snijd de komkommer in plakjes.
-
Meng de mihoen met de komkommer en peen julienne. Verdeel de gebakken tofu en pinda’s over de salade. Voeg als laatste de dressing royaal op de mihoensalade.
-
Garneer eventueel met een beetje peterselie of koriander en een limoentje.
Heeft het gesmaakt?
27 stemmen
Ook lekker
3x lekkere Salade recepten