Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Naanbrood

Heerlijk zelfgemaakt naanbrood, lekker bij Indiase curry gerechten of als tussendoortje

Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist
250 gr bloem
½ eetl suiker
½ eetl bakpoeder
75 ml melk
50 ml yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
25 ml warm water
1 eetl komijnzaad (heel of gemalen)
Peper en zout
3 eelt olijfolie
 
Bereiding
Roer de gist door het warme water en voeg de suiker toe. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het bakpoeder en zout toe. Roer 1 eelt olijfolie, melk, knoflook, yoghurt, en het water met gist door het meel. Voeg peper en zout toe en kneed het deeg met een broodbakmachine of met je handen tot een egaal elastisch deeg. Leg de deegbal in de kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze uit tot ongeveer 1 cm dikte. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi met komijnzaad of poeder. Verhit een grillpan en bak het naanbrood ongeveer 4 minuten per zijde totdat er bruine strepen ontstaan en het deeg gaar is van binnen. Serveer het brood warm als bijgerecht bij Indiase curry of lekker als tussendoortje. Je kunt het naanbrood ook later of de volgende dag makkelijk een paar minuten opwarmen in de oven.
 
 
 
Beoordeling (16 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel