Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Naanbrood

Heerlijk zelfgemaakt naanbrood, lekker bij Indiase curry gerechten of als tussendoortje

Ingrediënten
1 zakje gedroogde gist
250 gr bloem
½ eetl suiker
½ eetl bakpoeder
75 ml melk
50 ml yoghurt
1 teentje knoflook, geperst
25 ml warm water
1 eetl komijnzaad (heel of gemalen)
Peper en zout
3 eelt olijfolie
 
Bereiding
Roer de gist door het warme water en voeg de suiker toe. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het bakpoeder en zout toe. Roer 1 eelt olijfolie, melk, knoflook, yoghurt, en het water met gist door het meel. Voeg peper en zout toe en kneed het deeg met een broodbakmachine of met je handen tot een egaal elastisch deeg. Leg de deegbal in de kom en dek af met een vochtige doek. Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen op een warme plaats. Verdeel het deeg in 4 porties en rol deze uit tot ongeveer 1 cm dikte. Bestrijk het deeg met olijfolie en bestrooi met komijnzaad of poeder. Verhit een grillpan en bak het naanbrood ongeveer 4 minuten per zijde totdat er bruine strepen ontstaan en het deeg gaar is van binnen. Serveer het brood warm als bijgerecht bij Indiase curry of lekker als tussendoortje. Je kunt het naanbrood ook later of de volgende dag makkelijk een paar minuten opwarmen in de oven.
 
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×