Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Ovenschotel met broccoli

Hollandse ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt met pesto en broccoli met gegratineerde kaas

Ingrediënten
300 gr gehakt
300 gr broccoli roosjes
450 gr voorgegaarde aardappelschijfjes
2 eieren
3 tomaten
2 eetlepels rode pesto
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
200 ml yoghurt
50 gr geraspte kaas
olie of boter om te bakken
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Doe dit ook 5 min met de aardappelschijfjes. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan of wokpan in een beetje olie of boter.
 
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Voeg de tomatenblokjes en de pesto toe aan het gehakt en breng op smaak met een snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in in verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en bestrooi met een snufje peper en zout.
 
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
Verdeel het gehaktmengsel er over en daarna de broccoli. Klop de eieren los met de yoghurt en giet over de ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak 35 min in de oven.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×