Ovenschotel met broccoli
Hollandse ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt met pesto en broccoli met gegratineerde kaas
Ingrediënten
300 gr gehakt
300 gr broccoli roosjes
450 gr voorgegaarde aardappelschijfjes
2 eieren
3 tomaten
2 eetlepels rode pesto
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
200 ml yoghurt
50 gr geraspte kaas
olie of boter om te bakken
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Doe dit ook 5 min met de aardappelschijfjes. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan of wokpan in een beetje olie of boter.








Verdeel het gehaktmengsel er over en daarna de broccoli. Klop de eieren los met de yoghurt en giet over de ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak 35 min in de oven.