Ovenschotel met broccoli

Hollandse ovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt met pesto en broccoli met gegratineerde kaas

Ingrediënten
300 gr gehakt
300 gr broccoli roosjes
450 gr voorgegaarde aardappelschijfjes
2 eieren
3 tomaten
2 eetlepels rode pesto
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
200 ml yoghurt
50 gr geraspte kaas
olie of boter om te bakken
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water of in de magnetron. Doe dit ook 5 min met de aardappelschijfjes. Hak de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan of wokpan in een beetje olie of boter.
 
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Voeg de tomatenblokjes en de pesto toe aan het gehakt en breng op smaak met een snuf peper en zout. Vet een ovenschaal in in verdeel de aardappelschijfjes over de bodem en bestrooi met een snufje peper en zout.
 
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
ovenschotel broccoli 01
Verdeel het gehaktmengsel er over en daarna de broccoli. Klop de eieren los met de yoghurt en giet over de ovenschaal. Bestrooi met kaas en bak 35 min in de oven.
 
1475 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!