Pompoen crumble
  • Nagerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Pompoen crumble met speltmeel, havermout en sinaasappel. Heerlijk als winters toetje

Griekse aardappel stoof met sperziebonen
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk snel eenpansgerecht van aardappels en sperziebonen in tomatensaus met een snuf kaneel en oregano

Pompoen kaneelbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 30 min + 25 min oventijd + 75 min rijzen
  • 8 stuks
  • *

Zelfgemaakte zoete kaneelrolletjes met een herfstige vulling van pompoen met pumpkin spice kruiden

Zuurkoolschotel met gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Lekkere ovenschotel van prei en gehakt onder een laagje aardappelpuree en zuurkool met ananas en gegratineerd in de oven

Cupcakes voor Halloween
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 12-15 stuks
  • *

Leuk om te maken voor Halloween: oranje cakejes met pompoen en een roomkaastopping met spinnenweb van chocolade

Tikka masala curry met pompoen
  • 26-10-2020
  • 8 reacties
  • Sandra

Nu de herfst in volle gang is heb ik een heerlijk recept voor jullie, namelijk een curry met pompoen en spinazie. Echt comfort food waar je lekker bij opwarmt en met lekker veel groenten.

Appeltaart trifle
  • Nagerecht
  • 35 min
  • 2 stuks
  • *

Deze appeltaart trifle in een glaasje is een heerlijk toetje. Gemaakt van laagjes verkruimelde koekjes, zoete stukjes gebakken appel met kaneel en zelfgemaakt vanilleroom.

Geroosterde kikkererwten
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 25 min
  • 1 kommetje
  • *

Krokante kikkererwten uit de oven met een licht pittig en kruidig laagje. Lekker als snack of over de salade of soep!

Pompoenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 4 personen
  • *

Heerlijke smeuïge herfst risotto met geroosterde pompoen en parmezaanse kaas

Focaccia met tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 min oventijd + 45 min rijzen
  • 1 brood
  • *

Makkelijk basis recept voor het maken van een luchtige focaccia brood met tomaatjes en rozemarijn

Gevulde courgette + boekreview Charlies Kitchen
  • 22-10-2020
  • 0 reacties
  • Sandra

De afgelopen tijd kwamen er een heleboel nieuwe kookboeken op de markt naast mijn eigen boek. En eentje die ik graag wil uitlichten is die van Charlies kitchen. Ik vertel je er meer over in deze blog en deel het recept voor gevulde courgettes met bloemkoolcouscous.

Naanbrood maken
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 4 stuks
  • *

Maak snelle verse naanbroodjes met dit makkelijke recept waarbij je alles mengt en vervolgens de broodjes bakt in de pan.

Griezelige donuts
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Griezelig, maar smakelijk. Deze donuts smaken extra lekker tijdens Halloween. Gemakkelijk te versieren met amandelen en smarties. Gegarandeerd een succes.

Wafels recept
  • Tussendoortjes
  • 45 min
  • 8 stuks
  • *

Lekker wafels bakken met dit ouderwetse basisrecept, zacht van binnen en iets krokant aan de buitenzijde inclusief een vleugje vanille

Aardappelbrood met tomaat
  • Lunch recept
  • 30 min + 40 oventijd + 1 uur rijzen
  • 1 brood
  • *

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Bounty cupcakes
  • Bakrecept
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke chocolade cupcakes met toef van kokos creme en een mini Bounty, dat is genieten!

Lunchtip: mini wraps met kip en romige tzatziki
  • 14-10-2020
  • 5 reacties
  • Sandra

Wil je echt lekker lunchen en eens iets anders eten dan een bammetje? Maak dan deze heerlijke lunchwraps, ze zijn tevens makkelijk mee te nemen en zowel warm als koud lekker.

Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • *

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • *

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas