Aardappelbrood met tomaat
  • Lunch recept
  • 30 min + 40 oventijd + 1 uur rijzen
  • 1 brood
  • *

Dit hartig brood op basis van aardappel en gedroogde tomaatjes is heerlijk als lunch of snack.

Bounty cupcakes
  • Bakrecept
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Heerlijke chocolade cupcakes met toef van kokos creme en een mini Bounty, dat is genieten!

Lunchtip: mini wraps met kip en romige tzatziki
  • 14-10-2020
  • 5 reacties
  • Sandra

Wil je echt lekker lunchen en eens iets anders eten dan een bammetje? Maak dan deze heerlijke lunchwraps, ze zijn tevens makkelijk mee te nemen en zowel warm als koud lekker.

Pasta met paddenstoelen en champignons
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke vegetarisch pasta recept met paddenstoelen, spinazie in een romige saus van crème fraiche

Koolhydraatarme cannelloni bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 60 min + 20 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Een koolhydraatarme ovenschotel van courgette cannelloni gevuld met een bolognese saus op een romige bodem van spinazie en ricotta

Vegetarische groentesoep
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze goed gevulde groentesoep bevat extra veel groenten en geen vlees, daar knap je van op!

Gezonde appeltaart
  • Bakrecept
  • 45 min + 60 min oventijd
  • 10-12 personen
  • *

Deze gezondere versie op de bekende appeltaart gemaakt met o.a. volkorenmeel en zonder geraffineerde suiker smaakt heerlijk en is bovendien een stuk verantwoorder

Pompoen pannenkoeken
  • Ontbijt recept
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • *

Deze pannenkoekjes zijn een heerlijk verwen ontbijtje voor in het weekend. Lekker met de herfstige smaken van pompoen, kaneel en speculaaskruiden

Cantuccini koekjes
  • Bakrecept
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Heerlijk recept voor krokante Italiaanse cantuccini koekjes met amandelen, lekker bij de koffie

Melanzane alla parmigiana
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijk Italiaans recept voor melanzane alla parmigiana uit de oven met laagjes aubergine, mozzarella, tomatensaus en uiteraard Parmezaanse kaas

Japanse ramen soep
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • *

Een vegetarische variant op de Japanse ramen, gevuld met noedels, paddenstoelen, paksoi en een gekookt ei

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Lasagne rolletjes met pesto uit de oven
  • 01-10-2020
  • 7 reacties
  • Sandra

Lasagne maar dan toch heel anders! Ik hou daar van, bekende recepten in een nieuwe vorm gieten. Zo maak je met de bekende ingrediënten toch weer net even iets anders en verrassends.

Pompoencake
  • Bakrecept
  • 30 min + 45 oventijd + afkoelen
  • 12 plakken
  • *

Gezonde en licht zoete pompoencake met speculaaskruiden, pecannoten en een frisse topping van kwark

Kumpir
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 60 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze Turkse kumpir is een gevulde aardappel met een romige, kazige aardappelpuree afgemaakt met verschillende toppings en een knoflooksaus van Turkse yoghurt

Poire Belle Helene
  • Nagerecht
  • 1 uur 30 min
  • 8
  • *

Makkelijk maar toch indrukwekkend toetje van gepocheerde stoofperen met chocoladesaus en vanille-ijs. Een leuke afsluiter voor het (kerst)diner.

Preisoep met aardappel
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk recept om zelf deze romige preisoep met aardappel te maken. Inclusief tips voor lekkere toevoegingen om er een goede maaltijdsoep van te maken. In 25 minuutjes klaar.

10 x noedel recepten
  • 26-09-2020
  • 2 reacties
  • Gijsje Broekmans

Zonder al te veel pakjes en zakjes, maak je makkelijke dressings of sausjes voor bij noedel recepten. Denk aan gembersiroop, vissaus, sesamolie, limoentjes en je hebt een heerlijke marinade voor jouw Aziatisch gerecht.

Indische quiche
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 45 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Quiche met een Indische twist van gekruid gehakt en diverse groenten op smaak gebracht met o.a. ketjap en sambal

Bloemkool met kaassaus uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 min + 10 min oventijd
  • 3 à 4 personen
  • *

Heerlijk recept met bloemkool in de hoofdrol! Gegratineerd met een kaassausje uit de oven, een ideaal bijgerecht bij de Hollandse maaltijd.

Kinder bueno taart
  • 20-09-2020
  • 18 reacties
  • Sandra

Ja hoor, het is weer 21 september en dat betekend dat ik weer een jaartje ouder ben geworden. In deze blog vertel ik meer over het ouder worden en deel ik het recept voor mijn verjaardagstaart. 

Stokbrood maken
  • Bijgerecht
  • 25 min + 20 min oventijd + 2 uur rijzen
  • 2 stuks
  • *

Een makkelijk recept om zelf een heerlijk vers stokbrood te bakken, lekker met wat kruidenboter of voor de lunch

Knakworst mummies
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Halloweenavondje? Maak deze grappige knakworst mummies. Ook handig voor tijdens de trick-or-treat wandeling.

10 x recepten met pitabroodjes
  • 17-09-2020
  • 2 reacties
  • Gijsje Broekmans

Het pitabroodje is een zacht rond bolletje afkomstig uit het Midden-Oosten. Bedoeïenen gebruikten graanpoeder en water en kneden het mengsel tot platte rondjes in een open vuur. En daar, het pitabroodje ontstond.