Kerstkoekjes maken
  • Bakrecept
  • 45 min + 12 min oventijd + 30 min wachten
  • 24 stuks
  • *

Recept om zelf krokante kerstkoekjes te maken met een vleugje kaneel en gember, leuk om te bakken en te decoreren

Tonijntartaar met balsamico
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Mooi voorgerecht voor je diner: tartaar van rauwe tonijn met ricotta, balsamico en pijnboompitten. Een lekkere combi van romige, hartige en krokante smaken op 1 bord.

Kerststol
  • Ontbijt recept
  • 25 min + 35 min oventijd + 1 uur rijzen
  • 10 plakken
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakt kerstbrood met amandelspijs, ook wel kerststol genoemd, om je kerstontbijt of kerstbrunch compleet te maken

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje.

Kerst trifle met witte chocolademousse en bosvruchten
  • 17-12-2020
  • 2 reacties
  • Sandra

Hoewel Kerst er dit jaar wat anders uitziet is het toch leuk om voor een klein gezelschap uit te pakken. En dan is deze Kerst trifle in glaasjes een echte aanrader om het diner mee af te sluiten! In deze blog deel ik het complete recept.

Vegan pavlova
  • Nagerecht
  • 40 min + 1 uur 30 min oventijd + 10 min afkoelen
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk recept voor deze vegan pavlova met chocolade swirl, kokosroom en vers fruit.

Zalm met amandelkorst
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 10 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Heerlijke zalm met krokante en kruidige korst uit de oven met boontjes en puree, een heerlijk en makkelijke kerstrecept of voor tijdens een diner

Stoofperen cheesecake trifle
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 5 stuks
  • *

Heerlijke cheesecake glaasjes met een bodem van Bastogne, witte chocola en stoofperen. Ze zijn makkelijk voor te bereiden, dus ideaal voor de feestdagen.

Bimi pakketjes met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Super leuk bijgerecht voor het kerstdiner van lekkere groente pakketjes van bimi en paprika. Dat wordt uitpakken en smullen.

Kerst ovenschotel met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberries en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren. Leuk om te serveren met kerst.

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur 45 min oventijd
  • 4-6 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten.

Tiramisu zonder ei
  • Nagerecht
  • 20 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Traditionele tiramisu met lange vingers, mascarpone, slagroom en cacao, maar zonder ei, en net zo lekker.

Gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept.

Viennetta ijstaart
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur wachten
  • 8 - 10 personen
  • *

Maak maar met 3 ingrediënten zelf deze viennetta ijstaart met laagjes roomijs en pure chocolade

Tarte tatin met witlof
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof bladerdeegtaart uit de oven met sinaasappel en geitenkaas.

Spaghetti met coquilles
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in roomsaus met knoflook en erwtjes met gebakken coquilles (sint jakobsschelpen). Een ideaal recept om te serveren tijdens een etentje of met Kerst.

Kipragout
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijke snelle romige kipragout, die tevens ook heel makkelijk vegetarisch te maken is, in pasteibakjes

Sinterklaas muffins met kruidnoten
  • Bakrecept
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Kom helemaal in de sinterklaas stemming met dit recept voor muffins met stukjes kruidnoten en amandel

10 x tiramisu
  • 29-11-2020
  • 0 reacties
  • Sandra

Tiramisu is een traditioneel Italiaans dessert met espresso en cacao en het is ontzettend populair. Toch zijn er zoveel verschillende mogelijkheden en verrassende twists om dit klassieke recept te maken. Dit zijn 10 lekkere varianten.

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • *

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Mini gourmet pizza
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en snelle kleine pizza’s voor in een gourmetpannetje van sneetjes brood met heerlijke pizzatopping

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen. Heel ekker als voorgerecht of als lunch.