Bananencake met pecan
  • Bakrecept
  • 25 min + 55 oventijd
  • 9 personen
  • *

Makkelijk en simpel recept voor bananencake met bananen verwerkt in het beslag en gekarameliseerde bananen on top! Dat is dubbel genieten!

Steak sandwich
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Plakjes biefstuk op een knapperig broodje met gekarameliseerde uien en tomaat. Een heerlijke luxe lunch of hoofdgerecht bij het avondeten.

Panna cotta kokos passievrucht
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk tropisch dessert: romige panna cotta van room en kokosmelk met een laagje frisse passievrucht

Champignonsoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk basisrecept voor vers gemaakte gebonden champignonsoep met gebakken champignons en een snufje tijm

Gnocchi in tomatensaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Deze zachte pasta in een zelfgemaakte tomatensaus wordt ook wel gnocchi alla napoletana genoemd en is bovendien ook kidsproof

Gezonde sandwichspread
  • Lunch recept
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een lekkere en gezonde sandwichspread gemaakt met groenten. Ideaal om vooraf te maken zodat je snel een gezonde boterham klaar hebt door de weeks.

Het LeukeRecepten kookboek is uit + courgette carpaccio
  • 08-09-2020
  • 3 reacties
  • Sandra

Yes, eindelijk is het zo ver! Vandaag komt mijn allereerste kookboek officieel uit. En in deze blog deel ik een nieuwe kookvideo waar ik een recept maak uit het boek. 

Gevulde aardappels moussaka
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min oventijd
  • 2 à 3 personen
  • *

Gevulde aardappels met aubergine en een kruidige tomatensaus met gehakt. De bekende Griekse moussaka maar dan anders!

Melkbroodjes
  • Ontbijt recept
  • 20 min + 20 min oventijd + 2 uur 30 min rijzen
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk recept voor zelfgemaakte zachte broodjes die licht zoet smaken en makkelijk in de oven te bereiden zijn

Tomatenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge risotto gegaard in tomatensaus en bouillon geserveerd met burrata en geroosterde tomaatjes

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s

Stroopwafel pancakes
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Heerlijke pannenkoekjes met stukjes stroopwafel er in zodat de karamel smelt in het beslag. Maak de pancakes af met wat slagroom en koek kruimels

Zoutarm én lekker eten + recept kruidig gevulde aubergine
  • 28-08-2020
  • 1 reactie
  • Hilde

Zout is de bekendste smaakmaker in gerechten, maar je kunt ook gauw te veel zout binnen krijgen. Of misschien volg je een zoutarm dieet. In deze blog vind je veel handige tips om zonder zout toch lekker en smaakvol te eten en je vind er een heerlijk recept voor gevulde aubergines zonder zout.

Citroen poffertjes met kokos
  • Tussendoortjes
  • 60 min
  • 50 stuks
  • *

Lekkere zelfgemaakte poffertjes met een frisse twist van citroen en kokos, een variant die je een keer moet proberen!

Vegan kruidenroomkaas
  • Tussendoortjes
  • 10 min + 15 min oventijd
  • 1 portie
  • *

Een zelfgemaakte plantaardige kruidenroomkaas op basis van cashewnoten en geroosterde knoflook

Gevulde kipfilet met romige champignons
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Gevulde kip met een romig mengsel van champignons omwikkeld met ontbijtspek. Een heerlijke combi van romige, zoute en hartige smaken. Lekker met wat aardappeltjes en een salade er naast.

Zelfgemaakte boontjes sajoer
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Makkelijk recept voor zelfgemaakte Indonesische sperziebonen gestoofd in een licht pittige saus

Mexicaanse enchilada's uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 min
  • 8 stuks
  • *

Gevulde tortilla wraps met gehakt, paprika en Mexicaanse kruiden onder een laagje tomatensaus en gegratineerde kaas

Zoete aardappel bolognese schotel uit de oven
  • 24-08-2020
  • 11 reacties
  • Sandra

Deze keer deel ik een bijzonder lekker gerecht met jullie: blokjes geroosterde zoete aardappel met bolognesesaus uit de oven met een frisse Italiaanse topping. 

Kabeljauw met pijnboompitten korstje
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere vis met een krokant laagje van pijnboompitten op een mengsel van spinazie, ricotta en tomaatjes uit de oven.

Vegan cheesecake met mango
  • Nagerecht
  • 45 min + 4 uur opstijven
  • 10 personen
  • *

Een heerlijk recept voor een vegan kwarktaart met mango zonder gelatine met een vleugje kokos en limoen

Zelf falafel maken
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 10-12 stuks
  • *

Super lekkere zelfgemaakte falafel balletjes op basis van kikkererwten en kruiden, inclusief stap voor stap uitleg en foto’s. Lekker op een pita broodje of wrap!

10 x FODMAP dieet recepten
  • 19-08-2020
  • 4 reacties
  • Hilde

Wat houd het FODMAP precies in? En waar moet je allemaal op letten? In deze blog vind je informatie, handige tips en bovendien 10 FODMAP proof recepten

Salade met avocado
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijke en frisse salade met avocado, geitenkaas en komkommer. Lekker als lunch of als bijgerecht