Zelfgemaakte tikka masala met kip en linzen
  • 02-07-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Er is veel verwarring over de herkomst en oorsprong van deze populaire curry. Het is een Indiaas gerecht dat zou zijn ontstaan in Groot Brittannië toen een klant de stukjes kip (tikka) te droog vond en de kok er een kruidige tomatensaus (masala) aan toevoegde.

Verse springrolls met kip
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 12 stuks
  • *

Dit gerechtje gemaakt van rijstvellen gevuld met pulled chicken, boontjes en mango is een heerlijke lunch of lichte maaltijd.

Balsamico champignons op spies
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 5 stuks
  • *

Deze BBQ spies voor op de BBQ is gemaakt van gemarineerde champignons en helemaal vegetarisch.

Zomerse aardbeiencake
  • Bakrecept
  • 20 min
  • 1 cake
  • *

Pimp je cake met een heerlijke zomerse aardbeien roomvulling en vers fruit

Pitabroodjes met avocado en kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 stuks
  • *

Deze pitabroodjes met kip, avocado en een frisse yoghurtsaus zijn een lekker frisse lunch of lichte avondmaaltijd

Mexicaanse pastasalade met mais
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijke pastasalade met een Mexicaanse twist. Heerlijk als bijgerecht, lunch of als volledige maaltijd.

5 x gerechten voor bij de BBQ
  • 25-06-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Op mijn site vind je heel veel lekkere barbecuerecepten. Maar ook bijgerechten mogen niet ontbreken en kunnen je BBQ-avondje net even iets leuker en lekkerder maken.

Zelfgemaakte ravioli met ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 - 6 personen
  • *

Met dit recept inclusief video laat ik stap voor stap zien hoe je zelf lekkere verse ravioli kunt maken!

Komkommerrolletjes met zalm
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 10 stuks
  • *

Deze frisse hapjes met komkommer, zalm en Hüttenkäse zijn een ideale traktatie voor je bezoek.

Cake basisrecept
  • Bakrecept
  • 25 min + 1 uur
  • 12 plakken
  • *

Met dit basisrecept bak je een luchtige en perfecte cake met een vleugje vanille. Mooi goudgeel en perfect van smaak! Inclusief stap voor stap foto's en tips!

Gele curry met gegrilde kip van de Big Green Egg
  • 23-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat je met de Big Green Egg veel meer kan dan alleen barbecueën vertelde ik al in eerdere blogs. Maar nu gaan we ook de proef op de som nemen door een curry in zijn geheel te bereiden op de EGG, inclusief naanbrood. En dat was super leuk om te doen!

Citroen pannenkoekjes met maanzaad
  • Ontbijt recept
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Frisse mini pannenkoekjes met citroen en maanzaad, een perfecte combi!

Lasagne muffins
  • Lunch recept
  • 40 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Hoe leuk zijn deze mini lasagnes gemaakt in een muffinvorm? Lekker als hapje of lunch!

Salade met falafel en mango
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Frisse en snelle vegetarische salade met balletjes falafel en pittige dressing.

Havermouttaartje uit de Airfryer
  • Ontbijt recept
  • 15 min
  • 1 persoon
  • *

Dit ontbijt is lekker voedzaam en snel klaar doordat het gemaakt wordt in de Airfryer. Heerlijke combinatie van banaan, appel en havermout.

Caprese spiesjes met gehaktballetjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 20 hapjes
  • *

Deze hapjes hebben een Italiaans tintjes door de zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella en zijn heerlijk tijdens een feestje!

Pannenkoek burgers
  • Ontbijt recept
  • 25 min
  • 2 stuks
  • *

Deze hartige burgers van American pancakes met ei en spek zijn leuk en lekker als ontbijt of lunch

Chocolade cheesecake met pistache
  • Bakrecept
  • 40 min + 45 min oventijd + afkoelen
  • 10-12 personen
  • *

Deze romige cheesecake heeft een heerlijke chocoladesmaak en een kleine crunch van pistache.

Bulgogi cheese steak sandwich
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze combi van Amerikaanse Philly cheese steak met Koreaanse runderreepjes is een match made in heaven.

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg
  • 09-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

Bruschetta’s van de Big Green Egg
  • Voorgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de Big Green Egg BBQ met een romige guacamole op een knapperig broodje.

Ananas crumble van de Big Green Egg
  • Nagerecht
  • 20 min + 45 min bakken
  • 4 personen
  • *

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Vegetarische enchiladas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven, een lekkere en vegetarische maaltijd

Kokos cheesecakejes met mango crumble
  • Nagerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!