Bulgogi cheese steak sandwich
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze combi van Amerikaanse Philly cheese steak met Koreaanse runderreepjes is een match made in heaven.

Flammkuchen, ananas crumble en bruschetta’s van de Big Green Egg
  • 09-06-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Bij barbecue denk je wellicht meteen aan vlees. Worstjes, burgers, kip en noem maar op. Maar dat je met de Big Green Egg ook nog voor hele andere verrassende dingen kunt gebruiken deel ik in deze blog.

Bruschetta’s van de Big Green Egg
  • Voorgerecht
  • 30 min + 30 min marineren
  • 10 stuks
  • *

Heerlijke gemarineerde garnalen met chilipeper van de Big Green Egg BBQ met een romige guacamole op een knapperig broodje.

Ananas crumble van de Big Green Egg
  • Nagerecht
  • 20 min + 45 min bakken
  • 4 personen
  • *

Deze crumble maakt je op de BBQ, heerlijk als toetje na een gezellig avondje

Vegetarische enchiladas
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Wraps gevuld met champignons en zwarte bonen uit de oven, een lekkere en vegetarische maaltijd

Kokos cheesecakejes met mango crumble
  • Nagerecht
  • 45 min + 30 oventijd
  • 12 stuks
  • *

Deze tropische cheesecakejes vormen een lekker zomers toetje, ook heerlijk na de barbecue!

10 tips voor malse pulled pork van de BBQ
  • 06-06-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Sinds ik voor het eerst pulled pork heb gegeten op de Flavour fair van de Big Green Egg staat dit op mijn lijstje om een keer zelf te maken. Het is een van de lekkerste dingen de ik ooit gegeten heb en hoe fijn zou dit zijn om dit ook thuis te bereiden en te eten natuurlijk.

Kip teriyaki salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Een maaltijdsalade hoeft niet saai te zijn: deze kip teriyaki salade is vullend en staat binnen 30 minuten op tafel

Tapasrecept: pittige Spaanse empanadas met knoflookdip
  • 04-06-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Over heel de wereld worden empanadas gegeten. Soms in een net iets andere vorm of met een andere naam. Maar de oorsprong van deze deegpasteitjes ligt in Spanje en Portugal. Het woord emapanada komt dan ook van het Spaanse werkwoord empanar dat inpakken betekent.

Soesjes met zalmmousse
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 20 min oventijd
  • 25 stuks
  • *

Hoe leuk en mooi zijn deze hartige soesjes met een romige vulling van zalm op een feestje!

Falafel BBQ spiesen
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 5 stuks
  • *

Deze vegetarische spiesen met balletjes falafel zijn perfect voor op de BBQ of de grill! Heerlijk met aubergine, paprika en cherrytomaat

Plaatpizza met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Vegetarische plaatpizza met veel lekkere groenten: gele paprika, courgette en champignons.

Komkommerschuitjes met krabsalade
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 12 stuks
  • *

Vrolijke komkommerschuitjes met zelfgemaakte krabsalade met radijs.

Chimichurri salade met biefstuk
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • *

Deze maaltijdsalade met aardappeltjes en biefstuk is heerlijk in combinatie met Argentijnse Chimichurri saus.

Margarine vs. boter! Alles wat je moet weten.
  • 28-05-2018
  • 17 reacties
  • Sandra

Wat is beter, en in welk opzicht? Kun je boter 1 op 1 vervangen? En wat is precies het verschil tussen boter en margarine? Ik ga in dit artikel proberen om zo goed mogelijk antwoord te geven op deze vragen en doe dat aan de hand van de feiten, maar ook mijn eigen mening en bevindingen in de keuken.

Enchilada's van courgette
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 10 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze koolhydraatarme Mexicaanse ovenschotel met kip is ideaal als lichte maaltijd.

Carpaccio in glaasje met truffeldressing
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Deze mini carpaccio salades zijn een perfect hapje en de truffeldressing maakt het extra feestelijk.

Aardbeien cheesecake bars
  • Bakrecept
  • 40 min + 4 uur opstijven
  • 16 stuks
  • *

Dit frisse gebak met verse aardbeien is heerlijk romig en zacht en heerlijk op een zomerse dag

Spaanse aardappelschotel uit de Airfryer
  • 24-05-2018
  • 1 reactie
  • Sandra

Dat de Airfryer razend populair is hoef ik denk ik niet te vertellen. In dit handige apparaat, wat denk ik nog het meest lijkt op een combi van een oven en frituur, bereid je super snel hapjes en complete maaltijden, zoals deze Spaanse aardappelschotel.

Kip in Parmaham met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Pasta in een romige pestosaus met stukjes kip gewikkeld in parmaham.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Tex Mex: 3 x tortilla muffins
  • 17-05-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

Kip hoisin van de Big Green Egg
  • 16-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Couscous met Marokkaanse balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Couscous met gegrilde groenten en kruidige gehaktballetjes met yoghurtsaus