Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Tex Mex: 3 x tortilla muffins
  • 17-05-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Laatst deelde ik al een heerlijk receptje met jullie uit de Tex Mex keuken, namelijk een taco ovenschotel. In deze blog heb ik weer een lekker receptje voor jullie klaar staan uit deze populaire keuken, eigenlijk 3 zelfs!

Kip hoisin van de Big Green Egg
  • 16-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

We hebben al eerder mogen proeven en ruiken aan de Big Green Egg. We bezochten namelijk The Flavour Fair met proeverijen en demonstraties en ik gaf Eric voor zijn verjaardag een Big Green Egg workshop cadeau.

Couscous met Marokkaanse balletjes
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Couscous met gegrilde groenten en kruidige gehaktballetjes met yoghurtsaus

Vegan regenboog summer rolls met pindasaus
  • Hoofdgerecht
  • 30 min stuks
  • 12 stuks
  • *

Deze vrolijke en kleurrijke loempia’s van rijstvellen, ook wel springrolls genoemd, zijn een lekkere en gezonde maaltijd of lunch.

Aardappelroerbak met champignons
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Deze simpele maar heerlijke vegetarische roerbak met aardappel en groenten staat snel op tafel.

Pannenkoekjes met ricotta en framboos
  • Ontbijt recept
  • 40 min
  • 20 stuks
  • *

Frisse lichte pannenkoekjes die lekker zijn als zoet ontbijt of snack tussendoor.

Mexicaanse hartige taart met kidneybonen
  • 11-05-2018
  • 8 reacties
  • Sandra

Bonen heb je in veel verschillende soorten en maten. Maar wat kun je er allemaal mee? Als ambassadeur van HAK ga ik daar de komende tijd antwoord op geven met een aantal lekkere recepten. En ik start met deze Mexicaanse hartige taart met kidneybonen.

Gebakken havermout met aardbeien
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 30 oventijd
  • 2 personen
  • *

Een lekker en gezond ontbijt (op bed): succes gegarandeerd deze Moederdag!

Jamstengels en sandwiches voor Moederdag + inspiratie
  • 06-05-2018
  • 5 reacties
  • Sandra

Samen met Laura en Mariette maakte ik een uitgebreide moederdagbrunch met Hero Jam. En ik ben echt heel trots op het resultaat! In deze blog deel ik de recepten die tevens super snel en makkelijk te maken zijn maar waarmee moeders wel optimaal verwend worden!

Vegan kokos limoen cheesecake + review Puur Zoet
  • 06-05-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Een ruime maand geleden kwam het eerste boek van Mariette van zoetRecepten uit. En dit is geen standaard bakboek maar de focus ligt op bewust bakken met pure ingrediënten. In deze blog vertel ik er meer over en deel ik het recept voor deze super lekkere limoen cheesecake.

Kip shoarma bowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze versie van een broodje shoarma met zelf gekruide kip en lekker veel groenten is net even iets gezonder dan een broodje van de shoarmazaak

Mexicaanse zoete aardappel salade
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Gezonde maaltijdsalade met geroosterde zoete aardappel en quinoa en een Mexicaanse twist

Gado gado burger
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

De klassieke combinatie van gado gado, groenten, ei en pindasaus gecombineerd op een broodje met vegaburger. Dat is nog eens een lekkere variatie op de hamburger.

Chinese tomatensoep met kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Maak nu zelf deze heerlijke Chinese tomatensoep zonder pakje of zakje met verse groenten en kip.

Filodeeg taart met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 min
  • 3 personen
  • *

Knapperige hartige quiche met een korst van filodeeg gevuld met groenten en hamreepjes.

3 x oranje crostini’s van zoete aardappel
  • 24-04-2018
  • 0 reacties
  • Sandra

Met koningsdag voor de deur leek het me een leuk idee om wat oranje hapjes te maken. En dat zijn deze lekkere en feestelijke crostini’s geworden van zoete aardappel. Lekker en ook nog verantwoord.

Biefstuk roerbak met nectarine
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Oosterse roerbak met stukjes gemarineerde biefstuk en frisse en licht zoete nectarines.

Nieuw: pizza met groentebodem uit de diepvries
  • 21-04-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Ik heb leuk nieuwtje! Er liggen nu kleurrijke groentepizza’s in het vriesvak van de supermarkt van Dr. Oetker. En ik vertel je er alles over in deze blog inclusief hoe ze smaken en of ze voor herhaling vatbaar zijn.

Tex Mex: taco ovenschotel met gehaktballetjes
  • 19-04-2018
  • 3 reacties
  • Sandra

Ik ben echt dol op de Tex Mex keuken, maar wat is dit nou precies en wat kun je er allemaal mee? In deze blog vertel ik meer hierover, deel ik een aantal lekkere ideeën én het recept van deze taco ovenschotel met gehaktballetjes.

Bruschetta salade
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Een salade van knapperig geroosterd brood met gemarineerde tomaatjes.

Salade met kiwi en kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met kruidige cajunkip en plakjes kiwi en zachte geitenkaas.

Koolrolletjes met geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 40 min + 12 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus.

Bananenbrood muffins met cranberry
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Gezonde(re) muffins met speltmeel en banaan voor een lekker en verantwoord tussendoortje.