Hartige strudel met kalkoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Kalkoen en paddenstoelen in een knapperig jasje van filodeeg, heerlijk voor tijdens Kerst

Mini kerstboom pizza’s
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Voor zowel kinderen als volwassenen is zijn deze mini pizza’s in de vorm van een kerstboom een hapje om vrolijk van te worden

Peer met geitenkaas uit de oven
  • Voorgerecht
  • 10 min + 12 oventijd
  • 8 stuks
  • *

Heerlijke warme zoete peertjes met zachte geitenkaas uit de oven

Mini tarte tatin met appel
  • Nagerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze taartjes met fruit worden op de kop gebakken en zijn heerlijk met een bolletje ijs en/of slagroom

Mini gehaktbroodjes met aardappeltoef
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 25 oventijd
  • 10 stuks
  • *

Deze feestelijke kleine meatloafs maak je in een muffinvorm en serveer je met een toef aardappelpuree

Kerst scones met cranberry
  • Ontbijt recept
  • 15 min + 12 min oventijd
  • 12 stuks
  • *

Voor een feestelijk kerstontbijt zijn deze scones in de vorm van sterren helemaal perfect. De vulling van cranberry’s en de topping van witte chocolade maken de scones helemaal geschikt voor Kerst.

Gepofte biet met geitenkaas
  • Voorgerecht
  • 15 min + 75 oventijd
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijk en feestelijk bijgerecht of voorgerechtje van rode bieten met zachte geitenkaas en tijm.

Varkenshaas met spek en appel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijk kerstrecept van malse varkenshaas in een krokant jasje van spek met appel uit de oven

Pasta pesto en zalm met walnotenkorst + 7 tips tegen plakkerige pasta
  • 06-12-2017
  • 6 reacties
  • Sandra

Bij ons staat pasta minimaal 1 x per week op tafel. Pasta is er in veel verschillende vormen en maten. Maar de meest bekende is denk ik toch wel spaghetti. En daar ga ik deze keer een lekker receptje mee maken en ik geef een aantal handige tips!

Feestelijk hapje: loaded potato wedges
  • 04-12-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Dit is typisch een gerechtje dat altijd en overal kan. Als bijgerecht bij een stukje vlees of een salade. Als tapashapje of borrelhapje tijdens een gezellig avond. Er is altijd wel een goede reden om deze loaded potato wedges te maken.

Speculaaswafels
  • Bakrecept
  • 40 min
  • 10 wafels
  • *

Geef een lekkere twist aan je wafels met gemalen speculaas en kruiden

Kerstkrans van cocktail worstjes
  • Lunch recept
  • 40 min
  • 1 krans
  • *

Hoe leuk staat dit op de kerst tafel? Deze krans van bladerdeeghapjes gevuld met kleine knakworstje is perfect als lunch of hapje tijdens de feestdagen.

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Recept bladerdeegster + review Het hartige bakboek
  • 30-11-2017
  • 0 reacties
  • Sandra

Rutger is de winnaar van de eerste editie van ‘Heel Holland Bakt’ en heeft dit fantastische boek geschreven vol met hartige bak recepten!

Kabeljauw ovenschotel met kerrie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 2 personen
  • *

Vis op een bedje van aardappels en groenten in een romige kerriesaus

Bloemkool Beignets
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 4 porties
  • *

Deze krokante bloemkool hapjes met frisse yoghurtsaus zijn heerlijk als snack of bij de borrel.

Groene asperges uit de oven met kaas
  • Bijgerecht
  • 20 min + 5 min gratineren
  • 3 personen
  • *

Een heerlijk bijgerecht van gegratineerde asperges met kaas dat heerlijk smaakt bij een stukje vlees of vis of wat aardappeltjes.

Pizza met zeevruchten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 15 min oventijd
  • 2 stuks
  • *

Probeer deze heerlijke pizza met gedroogde tomaatjes, mosselen en garnalen eens!

Sinterklaas pepernotentaart
  • Bakrecept
  • 30 min + 1 uur oventijd
  • 12 personen
  • *

Deze luchtige taart met een smeuïge vulling en topping van Speculoos is echt een eyecatcher

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Mini zuurkooltaartjes
  • Lunch recept
  • 25 min + 25 oventijd
  • 6 stuks
  • *

Kleine hartige taartjes met zuurkool en rookworst, een heerlijke winterse combi.

Frittata met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 35 oventijd
  • 3 personen
  • *

Een ideale manier om restjes mee op te maken of om groenten in te verstoppen.

Rode bieten spread
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

De rode bieten spread met geitenkaas is een heerlijke spread voor op bruschetta, de boterham of voor op de borrelplank.

Feestelijke soezentoren
  • 20-11-2017
  • 1 reactie
  • Sandra

Met de feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst voor de deur is het natuurlijk leuk om iets lekkers op tafel te zetten wat er ook nog eens fraai uit ziet. En dan zit je met deze feestelijke soezentoren helemaal goed! Dat hij ook nog eens vrij makkelijk te maken is laat ik in deze blog zien.