Thaise courgette noedels met omeletrol
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Vegetarische en koolhydraatarme noedels van courgette in een Thaise marinade met een gebakken ei in de vorm van een omelet

Gezonde quiche met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 45 oventijd
  • 4 personen
  • *

Deze gezonde versie van een quiche heeft een bodem van speltdeeg en een vulling van spinazie en magere yoghurt

Bananenbrood wafels
  • Tussendoortjes
  • 30 min
  • 8-10 stuks
  • *

Bananenbrood kennen we inmiddels al, maar heb je al eens wafels gemaakt op basis van banaan en speltmeel? Zeker doen!

Zoete puntpaprika soep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Verse soep gemaakt van puntpaprika en zoete aardappel waardoor hij een tikje zoet van smaak is

Light recept: Thai beef bowl
  • 06-01-2018
  • 2 reacties
  • Sandra

Deze bowl met een Oosters tintje is een heerlijke en lichte maaltijd die snel klaar is. En hij ziet er ook nog eens leuk uit in zo’n kommetje!

Ovenschotel met feta en aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een heerlijk kruidig gerecht van gehakt in tomatensaus met aubergine uit de oven

Pompoencurry met linzen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Gezonde curry met pompoen en linzen die makkelijk te maken is en tevens helemaal vegan is!

Groentefriet met zalm uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 35 oventijd
  • 2 personen
  • *

Super simpel maar heerlijk recept met veel groenten en zalm met pistachekorst

Carrot cake bliss balls
  • Tussendoortjes
  • 20 min + 30 min opstijven
  • 15 stuks
  • *

Gezonde snack van havermout, wortel en dadels met de smaak van carrot cake

Falafelbowl
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 bowls
  • *

Maak zelf deze lekkere en kleurrijke vegetarische bowl met falafel balletjes en veel groenten

Komkommer spread
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 1 kommetje
  • *

Deze spread is heerlijk voor op een broodje, is lekker fris en een beetje krokant door de gehakte amandelen. Probeer ook eens knapperige worteltjes in de spread te dippen, lekker!

Gevulde courgette met aubergine
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 personen
  • *

Het pittige rijstmengsel met aubergine is een heerlijke vulling voor de gehalveerde courgettes, tevens glutenvrij

Stoofperen cake
  • Nagerecht
  • 20 min + 1 uur oventijd
  • 12 plakken
  • *

Hoe bijzonder en mooi is deze stoofperen cake! Eenvoudig gemaakte cake met kaneel en stoofperen. In 20 minuutjes heb je de cake al in de oven staan.

Krokante knoflook garnalen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 20 stuks
  • *

Een lekker hapje of snack van garnalen met een krokant jasje van bladerdeeg

Bladerdeeg sterren met bieten en geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 15 min + 20 oventijd
  • 12 hapjes
  • *

Deze sterhapjes met biet, geitenkaas en tijm zijn supergezellig tijdens de feestdagen.

Hoe maak je een kaasplankje?
  • 27-12-2017
  • 2 reacties
  • Jaimy Van Dijke

In deze blog leer je hoe je een lekkere kaasplank kunt samenstellen en wat je hier allemaal voor nodig hebt.

2 x mozzarella hapjes
  • Hapjes en snacks
  • 10 min
  • 18 hapjes
  • *

Super feestelijke hapjes met mozzarella en gerookte zalm of parmaham die binnen 10 minuten op tafel staan!

Witlof uit de oven met brie en cranberry
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit bijgerecht is erg lekker voor bij het kerstdiner. De brie smelt heerlijk over de witlof en de cranberry’s geven een zoet-zure smaak.

Kip met cranberry uit de oven
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 30 oventijd + 30 marineren
  • 2 personen
  • *

Deze kip is gemarineerd met balsamicoazijn, sinaasappel en cranberry voor een heerlijk hoofdgerecht tijdens het Kerstdiner.

Bladerdeegsterren met ananas en kokos
  • Nagerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Sluit het kerstdiner in stijl af met deze krokante sterren met ananas, bolletje ijs en kokos

Tagliatelle met varkenshaas + tips
  • 20-12-2017
  • 3 reacties
  • Sandra

Vlees bakken is voor veel mensen toch best een dingetje. Zeker nu de Kerst voor de deur staat kan dit best wat stress opleveren. In deze blog deel ik een aantal handige tips om varkenshaas perfect te bakken én ik deel uiteraard een lekker recept.

Stoofperen maken
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur stoven
  • 6 stuks
  • *

Grootmoeders klassieke stoofpeertjes recept. Een perfect basisrecept om zelf de lekkerste stoofperen te maken voor Kerst of gewoon zomaar. Een verwarmend bijgerecht of nagerecht met wat ijs.

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 1 uur 5 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Cakerol met aardbeien en room
  • 18-12-2017
  • 17 reacties
  • Sandra

Hoe maak je deze mooie cakerol? In deze blog leg ik het stap voor stap uit zodat ook jij deze met kerst op tafel kunt zetten als het perfecte dessert!