Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt recept 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maal de pepernoten fijn in je keukenmachine of rol de pepernoten in een theedoek en sla ze fijn met een deegroller. Zorg dat je wat pepernoten apart houdt voor de garnering.

  2. Prak de banaan fijn.

  3. Neem een kom en voeg daar de gemalen pepernoten, het zelfrijzend bakmeel, het ei, de geprakte banaan, 1 tl speculaaskruiden en een snufje zout aan toe. Voeg ook een groot deel van de melk toe.

  4. Roer de ingrediënten goed door elkaar en voeg dan eventueel nog meer melk toe. Het mengsel mag vrij dik blijven, maar moet wel door te roeren zijn.

  5. Hak de overgebleven kruidnoten in kleinere stukjes.

  6. Neem een grote koekenpan en voeg hier wat klontjes boter aan toe. Zet het vuur net een tikje hoger dan gemiddeld.

  7. Zodra de boter is gesmolten, voeg je drie schepjes pannenkoekmengsel toe aan de pan. Draai de pannenkoeken om zodra ze een beetje beginnen te bubbelen of test door met je pan te schudden of dat ze al loskomen van de bodem. Draai ze om en bak ze ook aan de andere kant mooi bruin.

  8. Bak op deze manier verder totdat al het beslag op is. Voeg eventueel bij iedere nieuwe lading een klein beetje boter toe aan de pan. Stapel tijdens het bakken de pannenkoeken op elkaar zodat ze warm blijven.

  9. Klaar met bakken? Verdeel de pannenkoekenstapel over 2 of 3 borden. Besprenkel op en om de pancakes de stroop, honing, agave siroop of maple syrup en bestrooi met de pepernoten die je nog over hebt.

Heeft het gesmaakt?
10 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Charlotte

Mijn recepten zijn zo veel mogelijk met ingrediënten uit het seizoen, want dan zijn ze het lekkerst. Ook motiveer ik je om wat vaker lokale producten te kopen en geef ik tips hoe je minder voedsel en afval kunt verspillen.