Ga naar de inhoud
Quiche caprese

Quiche caprese

Wie dol is op salade caprese met tomaat, mozzarella en basilicum houd vast ook van deze quiche!

40 M + 45 M oventijd

De moeilijkheidsgraad van dit receptuur is: gemiddeld.
Vegetarisch recept

Ingrediënten

Voor personen

  • 6 vellen deeg voor hartige taart
  • 5 eieren
  • 400 gr cherrytomaatjes
  • 2 bollen mozzarella
  • 250 ml room
  • Handje pijnboompitten
  • peper en zout
  • Verse basilicum ter garnering
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel paneermeel

Materialen

  • Springvorm 22 tot 24 cm

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bekleed de springvorm met de vellen deeg en druk ze goed aan elkaar vast. Verwarm de oven voor op 190 graden. Doe een beetje paneermeel op de bodem. Verdeel ongeveer de helft van de tomaatjes op de bodem. Klop de eieren los met de room, peper, zout, Italiaanse kruiden en wat fijngehakte basilicum.


  2. Giet het mengsel in de vorm en verdeel ondertussen wat stukken mozzarella en wat pijnboompitten er tussen. Verdeel de rest va de tomaatjes er over en druk deze het mengsel. Bak de quiche in ca 45 min gaar.