Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Spaanse tapas balletjes

Deze tapas gehaktballetjes in een traditionele tomatensaus worden ook wel albondigas genoemd

Ingrediënten
Balletjes:
300 gr half om half gehakt
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 theel gemalen komijn
1 theel gemalen koriander
snufje nootmuskaat
snufje kaneelpoeder
1 ei

3 eetl bloem
 
Saus:
1 sjalotje, gesnipperd
Scheutje rode wijn
100 gr tomatenblokjes
Zout en peper
1 teentje knoflook, fijn gehakt
2 theel maizena
 
Bereiding
Doe het gehakt samen met de knoflook, specerijen, ei en paneermeel in een kom en meng goed door elkaar. Draai er balletjes van en haal ze door de bloem. Verhit een eetl olijfolie in een pan en bak de balletjes in ca 10 min bruin. Laat ze op een keukenpapiertje uitlekken.Verhit voor de saus een eetl olijfolie in een andere pan en fruit de sjalot glazig. Voeg de knoflook toe en bak even mee. Blus af met een scheutje wijn. Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door. Zet het vuur hoog en breng de saus aan de kook. Meng de maizena met een paar druppels water en roer tot een gladmengsel. Giet dit bij de saus en laat de saus een paar minuten pruttelen en binden. Breng de saus op smaak met peper en zout. Voeg de gehaktballetjes toe roer even door. Serveer ze warm in een leuk schaaltje.

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×