Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Pasta carbonara

Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en parmezaanse kaas


Ingrediënten
  • 400 gr spaghetti
  • 200 gr gerookte spekblokjes of reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Takje verse peterselie
  • 100 gr parmezaanse kaas (geraspt)
  • 3 eieren
  • peper en zout

Bereiding
Doe de spekblokjes in een pan en bak ze mooi krokant, ze hoeven niet helemaal uitgebakken te worden. Zet ondertussen een grote pan water met een snufje zout op het vuur en als het water kookt voeg je de spaghetti toe. Kook de spaghetti in ongeveer 10 min al dente.

Snijd ondertussen de knoflook en de peterselie fijn en bak deze kort mee met de spekjes. Klop de eieren los in een kom en roer de geraspte kaas er door en voeg wat zwarte peper toe. Giet de spaghetti af en doe direct terug in de pan. Giet het eiermengsel er door en blijf roeren totdat de eieren een romige saus vormen, dit is de basis van pasta carbonara.

Let op: als de spaghetti te veel is afgekoeld bind de saus niet maar als de spaghetti te heet is gaan de eieren stollen, zet de pan daarom niet meer op het vuur. Schep de spekjes en knoflook er door en serveer direct. Garneer de pasta carbonara eventueel met een beetje kaas en peterselie. Deze pasta is lekker met een frisse salade.

spaghetti carbonara

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×