Surinaamse pindasoep

Heerlijke pittige pindasoep met paprika en aardappel en echte Surinaamse pindakaas
Ingredienten
2 teentjes knoflook
1 ui
1500 ml water
2 groentebouillon tabletten
1 pot Surinaamse pindakaas (ca 350 ml)
Scheutje ketjap
1 rode paprika
3 aardappels (vastkokend)
Snufje piment, gemalen
4 eetl ongezouten pinda’s + voor de garnering
Paar takjes verse selderij, fijngehakt
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Surinaamse pindakaas is pittiger dan gewone pindakaas. Bij dit recept kun je ook gewone pindakaas gebruiken en een beetje sambal toevoegen voor een pittige smaak.
 
surinaamse pindasoep01
surinaamse pindasoep02
surinaamse pindasoep03
Snijd de knoflook en ui klein en fruit deze in een beetje olijfolie licht bruin. Snijd de paprika in blokjes en bak deze even mee. Giet het water er bij en breng aan de kook. Voeg dan de bouillontabletten, piment en selderij toe. Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze ook toe aan de soep en laat 20 min zachtjes koken.
 
surinaamse pindasoep04
surinaamse pindasoep05
surinaamse pindasoep06
Maal of hak ondertussen de pinda’s fijn. Roer de pindakaas beetje bij beetje door de soep. Het duurt even voordat de soep alle pindakaas heeft opgenomen. Schenk een scheutje ketjap er bij en roer goed door. Voeg als laatste nog de gehakte pinda’s toe en laat de soep nog een minuutje of 10 indikken. Serveer de soep met wat fijngehakte pinda’s.
395 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.