Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Surinaamse pindasoep

Heerlijke pittige pindasoep met paprika en aardappel en echte Surinaamse pindakaas

Ingredienten
2 teentjes knoflook
1 ui
1500 ml water
2 groentebouillon tabletten
1 pot surinaamse pindakaas (bv van de Jumbo)
Scheutje ketjap
1 rode paprika
3 aardappels (vastkokend)
Snufje piment, gemalen
4 eetl ongezouten pinda’s + voor de garnering
Paar takjes verse selderij, fijngehakt
1 eetl olijfolie
 
Bereiding
Surinaamse pindakaas is pittiger dan gewone pindakaas. Bij dit recept kun je ook gewone pindakaas gebruiken en een beetje sambal toevoegen voor een pittige smaak.
 
surinaamse pindasoep01
surinaamse pindasoep02
surinaamse pindasoep03
Snijd de knoflook en ui klein en fruit deze in een beetje olijfolie licht bruin. Snijd de paprika in blokjes en bak deze even mee. Giet het water er bij en breng aan de kook. Voeg dan de bouillontabletten, piment en selderij toe. Snijd de aardappels in blokjes en voeg deze ook toe aan de soep en laat 20 min zachtjes koken.
 
surinaamse pindasoep04
surinaamse pindasoep05
surinaamse pindasoep06

Maal of hak ondertussen de pinda’s fijn. Roer de pindakaas beetje bij beetje door de soep. Het duurt even voordat de soep alle pindakaas heeft opgenomen. Schenk een scheutje ketjap er bij en roer goed door. Voeg als laatste nog de gehakte pinda’s toe en laat de soep nog een minuutje of 10 indikken. Serveer de soep met wat fijngehakte pinda’s.

 

Beoordeling (135 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel