Tonijn tataki met sesamkorstje

Verse tonijn met een jasje van sesam geserveerd met komkommerlinten en avocadocreme
Ingrediënten
300 gr verse tonijn
1 eetl sojasaus
1 eetl olijfolie
3 eetl zwarte sesamzaadjes (te koop bij de toko of Xenos)
3 eetl witte sesamzaadjes
1 avocado
Klein beetje wasabi (naar smaak, let op is pittig)
1 eetl limoensap
1 eetl maynonaise
snufje peper en zout
1 komkommer
50 ml rijstazijn
1 theel suiker
 
Benodigdheden
Keukenmachine
Mandoline(of kaassachaaf)
Keukenpapier
 
Bereiding
Snijd de tonijn in 4 lange stukken. Wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sojasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
 
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en pureer het vruchtvlees samen met de mayonaise en limoensap, peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa.
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
Snijd de komkommer door de lengte met een mandoline in zo dun mogelijke plakken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Roer de rijstazijn met de suiker door elkaar en giet over de komkommerlinten. Schep een paar keer goed door.
Snijd de tonijn met sesamjasje in plakjes en leg mooi op een bord. Serveer met de komkommerlinten en toefjes avocado creme.
Vind je dit leuk?
765 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!