Tonijn tataki met sesamkorstje

Verse tonijn met een jasje van sesam geserveerd met komkommerlinten en avocadocreme
Ingrediënten
300 gr verse tonijn
1 eetl sojasaus
1 eetl olijfolie
3 eetl zwarte sesamzaadjes (te koop bij de toko of Xenos)
3 eetl witte sesamzaadjes
1 avocado
Klein beetje wasabi (naar smaak, let op is pittig)
1 eetl limoensap
1 eetl maynonaise
snufje peper en zout
1 komkommer
50 ml rijstazijn
1 theel suiker
 
Benodigdheden
Keukenmachine
Mandoline(of kaassachaaf)
Keukenpapier
 
Bereiding
Snijd de tonijn in 4 lange stukken. Wrijf de zijkanten in met een mengsel van olijfolie en sojasaus. Roer de twee kleuren sesamzaadjes door elkaar op een bord en druk de tonijn hier in zodat alle kanten bedekt zijn. Verhit een koekenpan en bak de tonijn 1 a 2 minuten aan totdat de buitenzijde net iets grijs kleurt. Laat de tonijn afgedekt in de koelkast rusten.
 
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en pureer het vruchtvlees samen met de mayonaise en limoensap, peper en zout in een keukenmachine tot een gladde massa.
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
tonijn sesamkorstje 01
Snijd de komkommer door de lengte met een mandoline in zo dun mogelijke plakken. Dep ze goed droog met keukenpapier. Roer de rijstazijn met de suiker door elkaar en giet over de komkommerlinten. Schep een paar keer goed door.
Snijd de tonijn met sesamjasje in plakjes en leg mooi op een bord. Serveer met de komkommerlinten en toefjes avocado creme.
666 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.