Tortellini ovenschotel
Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven
20 M + 20 M oventijd
Ingrediƫnten
Voor personen
-
250 gr tortellini pasta ( naar keuze )
-
1 paprika
-
400 ml tomatensaus
-
0.5 courgette
-
125 gr champignons
-
2 theelepels Italiaanse kruiden
-
Snuf peper en zout
-
1 handje geraspte kaas ( naar keuze )
-
2 eetlepels pijnboompitten
-
basilicum
-
olie ( om in te bakken )
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Bereiding
-
Verwarm de oven voor op 200Ā° graden.
-
Snijd de paprika en courgette in blokjes. Bak deze in een pan met een klein beetje olie.
-
Snijd ook de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan.
-
Kook ondertussen in een andere pan de tortellini. Doe dit iets korter dan de aangegeven tijd op de verpakking zodat deze nƩt beetgaar is. Hij wordt namelijk in de oven nog verder gaar.
-
Voeg de tomatensaus toe aan de groenten. Breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden, paar blaadjes verse basilicum, peper en zout.
-
Laat de tortellini uitlekken en roer door de saus met groenten.
-
Schep dan alles in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en pijnboompitten.
-
Bak de tortellini ovenschotel in ca. 20 minuten in de oven.
-
Garneer hem met wat verse basilicum.
-
Tips: Lekker met een salade of een bijgerecht met groenten.
-
Heb je een beetje van de ovenschotel over? Eet hem dan als koude of warme lunch met nog een beetje salade erbij.
Heeft het gesmaakt?
286 stemmen
Ook lekker