Tortellini ovenschotel

Heerlijke gevulde tortellini pasta met groenten in een Italiaanse tomatensaus gegratineerd met kaas uit de oven

Hoofdgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 2 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden.

  2. Snijd de paprika en courgette in blokjes. Bak deze in een pan met een klein beetje olie.

  3. Snijd ook de champignons in plakjes en voeg toe aan de pan.

  4. Kook ondertussen in een andere pan de tortellini. Doe dit iets korter dan de aangegeven tijd op de verpakking zodat deze nét beetgaar is. Hij wordt namelijk in de oven nog verder gaar.

  5. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten. Breng deze op smaak met de Italiaanse kruiden, paar blaadjes verse basilicum, peper en zout.

  6. Laat de tortellini uitlekken en roer door de saus met groenten.

  7. Schep dan alles in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en pijnboompitten.

  8. Bak de tortellini ovenschotel in ca. 20 minuten in de oven.

  9. Garneer hem met wat verse basilicum.

  10. Tips: Lekker met een salade of een bijgerecht met groenten.

  11. Heb je een beetje van de ovenschotel over? Eet hem dan als koude of warme lunch met nog een beetje salade erbij.

Heeft het gesmaakt?
196 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!