Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees of vis. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, of noedels met tofu. Bij recepten waar vlees wordt genoemd kun je deze gemakkelijk vervangen voor een gelijknamige vleesvervanger.

Snelle ravioli salade
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.

Dakos
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 8 stuks
  • *

Deze Griekse variant van de bruschetta met feta is lekker bij een mezze of als voorgerecht

Gepofte zoete aardappels met zure room
  • Bijgerecht
  • 20 min + 45 min poftijd
  • 4 stuks
  • *

Lekker van de BBQ of uit de oven: gepofte zoete aardappels met een Mexicaanse twist en een lekkere vulling van zure room met limoen.

Pasta met courgette en citroen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijke zomerse pasta met courgette en een fris vleugje van citroen. Lekker met de krokante topping van geroosterde panko en basilicum.

Tomaatjes gevuld met pesto
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 15 stuks
  • *

Deze met roomkaas en pesto gevulde cherrytomaatjes zijn lekker als vegetarisch borrelhapje op een feestje of te gebruiken als tapashapje.

Tempeh saté spiesjes
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur marineren
  • 8 stuks
  • *

Knapperige tempeh saté in een heerlijke marinade. Lekker van de bbq of gewoon uit de grillpan. Serveer ze met gebakken uitjes.

Naanbrood met hummus en groenteballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Naanbrood met hummus, gegrilde aubergine, groenteballetjes, snelle yoghurtdip en heerlijke korianderolie. Een vegetarisch recept dat in 25 minuten klaar is.

Voedzame quinoa burgers
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd + 15 min rusttijd
  • 4 burgers
  • *

Zin in een stevige burger? Probeer dan eens deze quinoa zwarte bonen burgers! Helemaal plantaardig, glutenvrij en boordevol eiwitten en vezels. Het lekkerst op een broodje!

Bladerdeeggebakjes met blauwe bessen
  • Bakrecept
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Knapperige zoete bladerdeeg gebakjes met een romige vulling van gezoete room met citroen en natuurlijk blauwe bessen.

Rucolasalade met tomaatjes
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 4 personen
  • *

Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.

Clafoutis met kersen
  • Nagerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Frans nagerecht van kersen in een lekker gebakken roommengsel uit de oven. Serveer de clafoutis lauwwarm met wat extra poedersuiker eroverheen.

Bloemkool steaks
  • Bijgerecht
  • 10 min + 15 min
  • 4 stuks
  • *

Smaakvolle bloemkool steaks uit de oven met een kruidig sausje erbij. Een heerlijke vegan variant op de klassieke steak. Klaar in slechts 25 minuten.

Pasta met burrata
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Een pasta met een zoete tomatensaus, courgette en een romige bol burrata. Eenvoudig te bereiden en in 20 minuten klaar.

Gnocchi traybake met pesto
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Super makkelijke bakplaat met gnocchi, groenten en pesto uit de oven. In 10 minuten voorbereid en heerlijk met de romige ricotta erbij.

Pasta met pesto en geroosterde tomaatjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met pesto en geroosterde courgette en tomaatjes uit de oven. Een simpel maar smaakvol hoofdgerecht dat je in 15 minuutjes al in de oven hebt staan.

Ijskoffie met Speculoos
  • Drankjes
  • 10 min + koelen
  • 2 glazen
  • *

Ijskoude koffie drank met ijs en een vleug Speculoos. Echt heerlijk verkoelend op een warme dag.

Groentepakketjes van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 10 min + 10 min
  • 3 stuks
  • *

Goed gevulde pakketjes gevuld met o.a. courgette, tomaatjes en lekkere kruiden. Te bereiden op de BBQ of in de oven. 

Vegan plaattaart met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 15 min bereidingstijd + 30 min oventijd
  • 1 plaattaart
  • *

De lekkerste plaattaarten maak je zelf en dat met maar een paar ingrediënten! Wat dacht je van groenten en kikkererwten? Kleurrijk én heel smaakvol!

Banaan van de BBQ
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Lekker en makkelijk toetje van de barbecue; banaan met gesmolten chocolade

Vegan caesar salade met avocado
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 personen
  • *

Een caesar salade, maar dan vegan. Lekker met avocado, zoete aardappel en vegan kip.

Aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 30 min
  • 3 personen
  • *

Verse zelfgemaakte aardappelsalade met augurkjes en een frisse en romige bieslooksaus. Dit is echt lekker op een zomerse dag of bij de BBQ.

Courgettesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere zelfgemaakte courgettesoep met een vleugje munt en room. Deze soep kun je in slechts 20 minuutjes eenvoudig maken.

Tofu spiesjes met groenten
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 min rusttijd
  • 12-18 spiesjes
  • *

Dacht jij dat een vegan BBQ ingewikkeld was? Met deze pittige tofu spiesjes met groenten is het allesbehalve saai. 100% plantaardig, voedzaam en ontzettend smaakvol, daar scoor je punten mee!

Aperol spritz ijsjes
  • Nagerecht
  • 10 min voorbereiding + 6 uur vriestijd
  • 6 stuks
  • *

Dol op Aperol Spritz? Probeer dan deze zelfgemaakte ijsjes met Aperol. Klaar in 10 minuten. Leuk op een feestje of borrel.