Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten

De lekkerste vegetarische recepten op een rijtje zonder vlees die tevens geen ingewikkelde ingredienten bevatten en makkelijk te bereiden zijn. Perfect voor vegetariërs of voor als je een dagje geen vlees wil eten. Bijvoorbeeld pasta met groenten en geitenkaas, broodje falafel, risotto met courgette en noedels met tofu.

Lasagnette
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 3-4 personen
  • *

Makkelijke en snelle variant op de lasagne zonder oven maar uit de pan met stukjes lasagnebladen in een heerlijke saus

Zoete aardappel pizza
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 35 min oventijd
  • 2 stuks
  • **

In deze oranje bodem zit een heleboel zoete aardappel verstopt, lekker en gezond(er) dan een gewone pizza!

Boerenkool lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Heerlijke winterse variant op de lasagne met een romige bechamelsaus en geroerbakte boerenkool en champignons

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Spinazie risotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Lekkere romige vegetarische risotto met spinazie, 2 soorten kaas en een lekkere crunch van pijnboompitten.

Pompoen hummus
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

Wortelstamppot
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 à 3 personen
  • *

Maak zelf deze heerlijke winterse stamppot van aardappels en wortel met een snufje kerrie.

Gevulde zoete aardappel met chili con carne
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + poffen
  • 4 stuks
  • **

Gezonde zoete aardappel met Mexicaanse chili con carne. Lekker met guacamole, peterselie en zure room.

Vegan kippensoep
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 3 tot 4 personen
  • **

Een heerlijk vegan kippensoep met een Thaise twist. Gevuld met vega kipstuckjes, kastanjechampignons, sugarsnaps en ramen noedels.

Blini met geitenkaas
  • Hapjes en snacks
  • 40 min + 30 min wachten
  • 20 stuks
  • **

Feestelijke vegetarische hapjes van blini's met een topping van geitenkaas en gekarameliseerde rode ui, een perfecte combi!

Pastinaak en wortel uit de oven
  • Bijgerecht
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijk groente bijgerecht van kruidige pastinaak en wortel geroosterd uit de oven, lekker voor bij het kerstdiner

Hartige bladerdeeg cadeautjes
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Feestelijke bladerdeeg cadeautjes gevulde met prei en feta, leuk om te serveren met de kerstlunch of bij het diner

Vegetarische bietentartaar
  • Voorgerecht
  • 40 min + 1 uur oventijd
  • 4 stuks
  • **

Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.

Gebakken brie in bladerdeeg
  • Hapjes en snacks
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 1 stuk
  • *

Deze zachte kaas in een krokante bladerdeegkorst met pecan en jam is leuk om te serveren bij de (kerst)borrel of op een kaasplankje!

Appelmoes
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 1 pot
  • *

Met dit recept maak je zelf heerlijke appelmoes, en je vindt er tips welke appels je kunt het beste gebruiken en hoe je appelmoes bewaard

Bimi pakketjes met paprika
  • Bijgerecht
  • 15 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Super leuk bijgerecht voor het kerstdiner van lekkere groente pakketjes van bimi en paprika, dat wordt uitpakken en smullen!

Kerst ovenschotel met pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke ovenschotel met spruitjes, pompoen en cranberry en een krokant laagje bladerdeeg met uitgestoken sterren, leuk om te serveren met kerst!

Hele geroosterde bloemkool uit de oven
  • Bijgerecht
  • 15 min + 105 min oventijd
  • 4-6 personen
  • **

Een heerlijk bijgerecht voor een diner of kerst van gemarineerde bloemkool met een heerlijke frisse topping van yoghurt en granaatappelpitten

Gevulde eieren
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

De klassieker op elk feestje of tijdens pasen: gevulde eieren met kerrie en bieslook. Super makkelijk om zelf te maken met dit recept

Tarte tatin met witlof
  • Voorgerecht
  • 15 min + 25 min oventijd
  • 2 porties
  • **

Op de kop gebakken gekarameliseerde witlof met sinaasappel gebakken met bladerdeeg uit de oven

Pommes duchesse aardappeltoefjes
  • Bijgerecht
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 30 stuks
  • **

Mooie aardappeltoefjes uit de oven, iets knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen met een vleugje knoflook en kaas

Mini gourmet pizza
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en snelle kleine pizza’s voor in een gourmetpannetje van sneetjes brood met heerlijke pizzatopping

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Hartige taartjes met paddenstoelen
  • Voorgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Heerlijke hartige bladerdeegtaartjes gevuld met ricotta en paddenstoelen, lekker als voorgerecht of lunch.

Groentegratin
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 45 min oventijd
  • 3-4 personen
  • **

Heerlijke gratin uit de oven met plakjes courgette, wortel, tomaat en aardappel in room en gegratineerd met kaas

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×