10 x recepten met rode biet
Ik ben dol op rode bieten, vroeger al. Toen at ik ze uit een potje maar tegenwoordig kies ik er steeds vaker voor om ze vers klaar te maken. In deze blog 5 lekkere recepten met bieten.
Bieten bereiden
De rode biet is het hele jaar verkrijgbaar, er is namelijk een zomer en een winter biet. De zomerbieten zijn kleiner en worden vaak met de loof verkocht (deze is tevens ook eetbaar). De winterbiet is wat groter en moet ook langer gekookt worden. Let dus goed op welk soort biet je koopt want zomerbieten hoeven maar 20 min gekookt te worden en winter bieten ongeveer 1,5 uur. Afgelopen zomer heb ik ook nog bieten gepoft op de barbecue, je zou dit ook eventueel in de oven kunnen doen.


Gezonde keuze
Bieten zijn erg gezond, ze bevatten veel vitamines en voedingstoffen. En daarnaast bevatten ze ook veel ijzer, foliumzuur en anti oxidanten die belangrijk zijn voor een goede bloeddruk en voor hart en vaten. Sommige mensen noemen deze groenten dan ook een superfood.
Wist je dat?
– Je ook zelf rode bieten sap kunt maken
– De rode kleur van de biet ook wordt gebruikt in andere voedingsmiddelen als natuurlijke kleurstof
– Rode bietensap populair is bij sporters omdat het de prestaties zou verbeteren.
De rode bieten spread met geitenkaas is een heerlijke spread voor op bruschetta, de boterham of voor op de borrelplank.
Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten
Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.
Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten
Een lekker hapje van brood belegd met zachte geitenkaas, rode biet en knapperige stukjes walnoot.
Kleurrijke salade met plakjes biet, couscous, sinaasappel en een Marokkaans tintje
Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!
Een heerlijke vegetarische ovenschotel met rode biet, een romige ricottasaus en crunchy walnoten
Een vegetarische tartaar van rode biet, met balsamico, een crème van geitenkaas en pistachenoten. Perfecte start van je (vegetarische) diner voor de feestdagen.
Leuk die recepten