10 x recepten met rode biet

Ben jij net als ik gek op rode bieten? In deze blog verzamelde ik de lekkerste bietjes recepten. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete rode biet recept is.

Winter of zomer rode biet?  

Rode bieten zijn het hele jaar verkrijgbaar. Er is zelfs een winterbiet en een zomerbiet. Ook handig je kunt ze zelfs voorgekookt kopen op veel plekken, dat scheelt al een hoop tijd voor het bietjes recept dat je gaat bereiden. Rode bieten zijn super veelzijdig en je kunt ze in recepten verwerken. Ook lekker: pof ze in de zomer eens op de bbq. Dit kan uiteraard ook in de oven. Kies hieronder in ieder geval een lekker recept met bietjes. 

Rode bieten koken 

Wil je zelf rauwe rode bieten gaan koken? Dat kan uiteraard ook. Reken voor een zomer rode biet ca. 20 tot 30 minuten en voor een winterbiet ca. 1,5 uur. Zorg dat je ze van tevoren schoonmaakt, maar niet schilt. De schil haal je er na het koken makkelijk af. Wist je dat je rode bieten ook rauw kunt eten? Snijd ze dan heel dun of rasp de bieten en verwerk ze bijvoorbeeld in een salade. Rode bieten zijn ook lekker in zoete recepten zoals deze bietenbrownies of maak er bietensap van. 

10 x rode bieten recepten 

#1 Quinoa met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 15 min + 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere goed gevulde maaltijdsalade op basis van quinoa met geroosterde zoete aardappel, geitenkaas en noten. Een mooi kleurrijk en gezond feestje op je bord.

#2 Bieten quiche
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 45 min oventijd
  • 4 personen
  • *

De combinatie van rode bieten met geitenkaas en noten is heerlijk in deze hartige taart

#3 Bietensalade
  • Voorgerecht
  • 10 min
  • 4 personen
  • *

Snelle en makkelijke salade met rode bieten, appel, walnoten en feta. Lekker als lunch of bijgerecht.

#4 Traybake balsamico rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Een traybake met zoete rode ui en bietjes in balsamico met linzen, appel en walnoten. Met weinig voorbereiding en af toe door roeren zet je in 30 minuten een heerlijke en makkelijke maaltijd op tafel.

#5 Plaattaart met rode biet
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 25 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Heerlijke vegetarische plaattaart van bladerdeeg met plakjes rode biet, walnoten en mozzarella. Een lekkere en makkelijke maaltijd!

#6 Bietencrumble
  • Nagerecht
  • 30 min + 30 min oventijd
  • 6 personen
  • *

Maak eens een lekker dessert met groentes. De rode biet is heerlijk samen met appel, walnoten, gember en de zoete crumble erop. Lekker met een bolletje ijs of (plantaardige) yoghurt.

#7 Rode bietenstamppot met appel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke smeuïge stamppot met rode bieten en geitenkaas geserveerd met gebakken plakken appel met kaneel en walnoten

#8 Rode bietenrisotto
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor deze heerlijke kleurrijke vegetarische risotto met rode bieten, geitenkaas en walnoten

#9 Rode bietensoep
  • Voorgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

#10 Rode bieten pasta
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk kleurrijk bordje pasta met een saus van rode biet en geitenkaas geserveerd met rucola en walnoten. 

Vind je dit leuk?
31 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel

Reacties

Yohanna 20 januari 2014 om 14:34

Leuk die recepten