Zomer recepten

Zomer recepten

Geniet van de zomer met onze verfrissende en kleurrijke gerechten. Van lichte salades en BBQ-favorieten tot zoete traktaties en ijskoude drankjes. Ideale gerechten bij zomerse temperaturen, zoals watermeloen salade, gegrilde aubergine of een tropische smoothie bowl. Proef de smaken van het seizoen!

Gnocchi met pesto en courgette
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super snel pastagerecht van gnocchi met pesto, ideaal als je snel iets lekker op tafel wil hebben!

Mexicaanse salade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere frisse salade met een Tex Mex twist van nacho’s en een lekkere dressing met limoen en Mexicaanse kruiden

Aardbeien milkshake
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijke milkshake met aardbeien, lekker romig gemaakt met banaan en zonder zelf toegevoegde suiker

Frozen yoghurt met aardbeien
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Makkelijk en gezond zelf frozen yoghurt maken met maar 3 ingrediënten! Lekker als toetje of als ijskoud tussendoortje

Galette met aardbeien en perziken
  • Nagerecht
  • 55 min + 1 uur wachten
  • 6 stukken
  • *

Makkelijke zomerse fruittaart met perziken en aardbeien in een knapperig korstje deeg

Turkse bulgursalade (kisir)
  • Bijgerecht
  • 25 min + 1 uur afkoelen
  • 4 personen
  • *

Deze frisse koude salade van bulgur met o.a. tomaat en komkommer, ook wel Kisir genoemd, is heerlijk op een warme dag of bij de BBQ

Tiramisu ijs
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 8 personen
  • *

Het beroemde dessert tiramisu in de vorm van heerlijk romig ijs met koffie, cacao en lange vingers

Tempeh spiesen met ananas
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Lekkere vegetarische spiesjes voor op de BBQ van gemarineerde tempeh, ananas en paprika

Vegan ijs met Oreo
  • Nagerecht
  • 10 min + 30 min
  • 6 personen
  • *

Vegan oreo ijs, het perfecte ijs voor de zomer zonder ijsmachine!

Couscous met perzik
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Lekker salade als lunch of bij de BBQ van couscous met munt, perzik en komkommer. Lekker zomers en fris en zoet van smaak.

Mini Oreo ijstaartjes
  • Nagerecht
  • 30 min + 6 uur invriezen
  • 12 stuks
  • *

Lekker als toetje of ijskoud gebakje: ijstaartjes met Oreo gemaakt met maar 4 ingredienten!

Poké bowl met watermeloen
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 bowls
  • *

Lekker verfrissende vegan bowl met rijst, watermeloen en edamame. Ideaal op een warme zomerse dag!

Bosvruchten salade
  • Lunch recept
  • 10 min
  • 2 personen
  • *

Super snelle zomerse salade met frambozen, aardbeien en bessen met geitenkaas en nootjes

Aardbeiensalade met geitenkaas
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Mangosoep dessert
  • Nagerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Fris dessert van koude mangopuree met limoen en room, heerlijk op een warme zomerdag of na de barbecue

Deense broodjes met fruit
  • Ontbijt recept
  • 35 min + 15 min oventijd
  • 8 stuks
  • *

Maak zelf deze makkelijke en snelle Deense krakelingen op basis van croissantdeeg en custard geserveerd met vers fruit

Mango tiramisu
  • Nagerecht
  • 25 min + 2 uur opstijven
  • 4 stuks
  • *

Fris en tropisch toetje van laagjes room, lange vinger en mango met eventueel een scheutje Limoncello

Dessert sushi met fruit
  • Nagerecht
  • 50 min
  • 16 stuks
  • *

Dit nagerecht met zoete dessertrijst en fruit ziet er niet alleen leuk uit maar smaakt ook heerlijk

Rijstsalade
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 3 personen
  • *

Lekkere koude rijstsalade met abrikozen en een romige dressing, heerlijk op een zomerse dag of bij de BBQ

Monchou ijs met kersen
  • Nagerecht
  • 10 min + 6 uur bevriezen
  • 8 personen
  • *

Maak in 10 minuten dit heerlijke romige ijs met Monchou, kersen en Bastogne zonder ijsmachine

Komkommersoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk frisse komkommersoep met basilicum en dille, die in 20 minuten op tafel staat.

Fusilli pasta met pistache pesto en ricotta
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Vegetarische pasta met courgette en zelfgemaakte pesto van pistachenootjes geserveerd met een dot ricotta.

Griekse bowl met tzatziki
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere vegetarische bowl met couscous, gegrilde aubergine en tzatziki. Een ideaal gerecht voor op een warme zomerse dag.

Aardbeien yoghurtijs
  • Nagerecht
  • 20 min + 6 uur opstijven
  • 4 porties
  • *

Zelfgemaakt romig ijs met verse aardbeien, slagroom en yoghurt. Makkelijk te maken zonder ijsmachine en heerlijk als dessert.