Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Carpaccio bonbons met courgette
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

Parmezaanse kaasbakjes met salade
  • Voorgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • *

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Ravioli ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Gourmet recept: courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Vegetarisch gourmetrecept voor courgettekoekjes met kaas en oregano

Lasagne kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Hartige verwennerij. Kip en courgette combineren heerlijk met romige mascarpone en pesto in deze smakelijke lasagne. Perfect voor elk moment.

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min + 1 uur oventijd
  • 3 personen
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Pizza met champignons en balsamico
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 45 RIJZEN + 25 OVENTIJD
  • 2 STUKS
  • *

Deze rijkbelegde culinaire pizza met champignons, parmaham en balsamico moet je proberen!

Risotto met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met groene asperges en gemarineerde zalm uit de oven

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 min + 20 min oventijd
  • 3 personen
  • *

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus. Een lekkere snack of bijgerecht bij het avondeten. 

Zalm met spek en dillepesto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • *

Zalm met spek en dillepesto. Een mooi en lekker zalmrecept voor een feestelijk diner. Geniet van sappige zalm, knapperig spek en zelfgemaakte dillepesto.

Bruschetta's met carpaccio
  • Voorgerecht
  • 30 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio.

Gevulde portobello met roomkaas van de BBQ
  • Bijgerecht
  • 25 min + 12 min bakken
  • 6 stuks
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Tortilla pesto rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 min
  • 6 personen
  • *

Lekkere Italiaanse wraprolletjes met pesto en parmaham, een aanrader voor elk feestje!