Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.
Aanrader: tagliatelle met gebakken prei, champignons, spekjes en Parmezaanse kaas. Een heerlijk en snel pastagerecht waar je van smult.
Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.
Laat de oven zijn werk doen met deze heerlijke romige risotto met champignons en tomaatjes.
Perfecte combinatie van zachte pasta kussentjes in een romige truffelsaus met champignons en Parmezaanse kaas.
Een overheerlijk gerecht uit het noorden van Italië met de zomerse smaken van een zoete tomatensaus met aubergine, courgette en paprika en natuurlijk Parmezaanse kaas.
Supersnelle pastasalade met gevulde deegkussentjes, gegrilde paprika en rode pesto. Lekker als lunch of lichte avondmaaltijd.
Een eenvoudige rucola salade met Italiaanse top ingrediënten zoals balsamico crème en Parmezaanse kaas flakes. Extra lekker door de geroosterde pijnboompitjes.
Klassiek recept voor romige Italiaanse spaghetti carbonara met spekjes, eieren en Parmezaanse kaas
Een gezonde(re) en koolhydraatarme variant van de spaghetti carbonara op basis van courgette en magere spekjes.
Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.
Dit eenpansgerecht met pasta, kip en Parmezaanse kaas heeft een lekkere krokante topping en is een makkelijk recept met weinig afwas.
Een heerlijke pasta met tomatensaus en knapperige stukjes courgette in een laagje Parmezaanse kaas en geraspte mozzarella.
Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.
Steel de show aan tafel en serveer deze mooie open lasagne met tomatensaus, ricotta en verse spinazie.
Makkelijk recept voor romige risotto met gerookte kip en courgette inclusief een aantal handige tips voor het maken van risotto, zodat die altijd lukt.
Een lekkere groene pasta met asperges en erwtjes in een romige pestosaus die lekker fris smaakt door de toegevoegde citroen.
Lekker als lunch, tussendoortje of serveer eens bij de borrel: hartige wafels met spinazie en Parmezaanse kaas.
Heerlijk smeuïge risotto met truffel die erg makkelijk is om te maken en ideaal is voor een gezellig dinertje. Ik gebruikte truffeltapenade, maar je kunt ook nog wat extra verse truffel toevoegen.
De lactosevrije variant van deze klassieker met roomsaus. Lekker met verse peterselie en gebakken spekjes.
Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!
Heerlijke krokante snack met een lekkere smeuïge vulling van risottorijst. Inclusief tips voor toevoegingen en smaken.
Krokante broodjes met een lekkere topping van gebakken paddenstoelen met Parmezaanse kaas
Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing