Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Populair

Paddenstoelen risotto

Makkelijk recept voor lekkere en smeuïge risotto met paddenstoelen, kastanjechampignons, Parmezaanse kaas en een vleugje truffel.

Hoofdgerecht

40 min

4 pers.

Pesto maken

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Bijgerecht

10 min

1 kommetje

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Hoofdgerecht

15 min

3 pers.

Nieuw

Pesto broodjes

Geniet van zelfgebakken pesto broodjes, perfect voor elke gelegenheid! Met een vleugje knoflook en Parmezaanse kaas, gevuld met heerlijke pesto en afgebakken in de oven. Leuk bij de borrel, een high tea of Pasen.

Hapjes en snacks

25 min + 20 min oventijd + 1 uur 15 min rijzen

12 stuks

Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Hoofdgerecht

45 min

4 pers.

Quattro formaggi pizza

Ontdek hoe je zelf een heerlijke quattro formaggi pizza maakt met dit recept. Gemaakt met een verrukkelijke mix van mozzarella, gorgonzola, Parmezaanse kaas en taleggio. Probeer het zelf!

Hoofdgerecht

20 min + 20 min oventijd

2 stuks

Spruitjes risotto met walnoten

Maak ook eens deze heerlijke spruitjes risotto met walnoten en parmezaanse kaas. Een verrassende variant die je vast en zeker lekker vindt. In 25 minuutjes heb je deze spruitjes risotto al gemaakt.

Hoofdgerecht

10 min + 15 min

2 pers.

Mini melanzane parmigiana

Ontdek de Italiaanse keuken met dit eenvoudige mini melanzane parmigiana recept. Perfect voor een gezellige avond thuis, deze smaakvolle aubergine torentjes zijn een gegarandeerde hit.

Voorgerecht

35 min + 20 min oventijd

6 stuks

Rode pesto

Heerlijk basisrecept voor rode pesto van zongedroogde tomaten, gegrilde rode paprika, parmezaanse kaas en basilicum. Lekker bij de pasta, gegrilde groenten, sandwich of op vers gebakken (stok)brood.

Bijgerecht

5 min

1 bakje

Uitgelicht recept

Klassieke carpaccio

Voorgerecht

10 min

4 pers.

Makkelijk en heerlijk klassiek Italiaans voorgerecht van carpaccio met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en een heerlijke dressing

Bekijk recept

Voorgerechten met Parmezaanse kaas

Tomatentartaar met burrata

Een feestelijk en heerlijk voorgerecht van gemarineerde tomatenblokjes met zachte burrata en krokante stukjes Parmezaan.

Voorgerecht

35 min + 30 min marineren

4 pers.

Vitello tonnato

Heerlijk recept voor vitello tonnato. Maak in 10 minuten dit populaire Italiaanse voorgerecht van fricandeau met een romige zelfgemaakte tonijnsaus.

Voorgerecht

10 min

4 pers.

Gegrilde asperges met Parmezaanse kaas

Een heerlijke combinatie van witte asperges van de grill geserveerd op Italiaanse wijze met Parmezaanse kaas en gedroogde tomaatjes.

Voorgerecht

25 min

2 pers.

Hoofdgerechten met Parmezaanse kaas

Orzo ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met orzo, tomaat, courgette en paprika. Lekker gekruid en met geraspte Parmezaanse kaas bovenop. Je hebt deze ovenschotel voor 4 personen al in 25 minuten in de oven staan.

Hoofdgerecht

25 min + 25 min oventijd

4 pers.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Pasta met kikkererwten en paprikasaus, een super lekker én super eenvoudig recept dat je in no-time maakt. Je hoeft alleen de saus te maken, tomaatjes te snijden en pasta te koken en je hebt een heerlijke maaltijd.

Hoofdgerecht

15 min

3 pers.

Orzo met broccoli en Parmezaanse kaas

Een heerlijk hoofdgerecht van orzo met broccoli, gebakken (vega) spekjes en Parmezaanse kaas. Gegarneerd met pijnboompitten en basilicum. Je hebt dit recept al in 30 minuutjes klaar.

Hoofdgerecht

30 min

2 pers.

Hapjes met Parmezaanse kaas

Spinazie artisjok dip

Super lekker en heel makkelijk om te maken, deze dip van spinazie, artisjok en kaas. Heerlijk om in te dippen met crackers, tortillachips en groenten.

Hapjes en snacks

10 min + 25 min oventijd

4 pers.

Carpaccio wraps

Gezellig borrelhapje van tortilla wraps met carpaccio, Parmezaanse kaas en pesto. Ook lekker als lunch.

Hapjes en snacks

20 min + 1 uur wachttijd

18 stuks

Tater tots

Lekkere krokante aardappelsnacks die vooral in Amerika populair zijn en lijken op ‘onze’ aardappelkroketjes maar dan iets kleiner en krokanter. Lekker om mee te dippen!

Bijgerecht

40 min + 15 min opstijven

20 stuks