Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Parmezaanse kaas

Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.

Pasta bolognese taart
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 oventijd
  • 6 personen
  • **

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Caesar salade met pasta en kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze uitgebreide versie van de klassieke caesar salade met kip, pasta en ei is heerlijk als hoofdgerecht

Carpaccio bonbons met courgette
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

Video: parmezaanse kaas bakje met salade
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN + 12 OVENTIJD
  • 6 STUKS
  • **

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Geroosterde bloemkool salade met spekjes
  • Hoofdgerecht
  • 15 MIN + 25 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • *

Deze salade met geroosterde bloemkool is lekker als lichte maaltijd of uitgebreide lunch

Gevulde paprika met bolognesesaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

Ravioli ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • *

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Gourmet recept: courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 8 STUKS
  • *

Vegetarisch gourmetrecept voor courgettekoekjes met kaas en oregano

Video: courgette lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas

Video: lasagne kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Kip en courgette combineren heerlijk met de romige mascarpone en pesto in deze lasagne

Vis met kokant kaas uien korstje
  • Hoofdgerecht
  • 20 MIN + 12 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Geef een visfilet makkelijk een lekkere twist met dit krokante korstje van ui, kaas en paneermeel

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 60 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis

Zoete aardappel torentjes
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Taartjes van aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 40 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Met deze taartjes van aardappelpuree, rode ui en kaas zet je iets verrassend en iets lekkers op tafel!

Pizza met champignons en balsamico
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 45 RIJZEN + 25 OVENTIJD
  • 2 STUKS
  • **

Deze rijkbelegde culinaire pizza met champignons, parmaham en balsamico moet je proberen!

Risotto met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met groene asperges en gemarineerde zalm uit de oven

Video: mini courgette pizza's
  • Hapjes en snacks
  • 15 MIN + 10 OVENTIJD *
  • 2 personen
  • *

Simpel en gezonde snack van plakjes courgette belegd met een pizza topping

Video: rode pesto
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN *
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 4 PERSONEN
  • **

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus

Courgettesalade met basilicum
  • Voorgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Heerlijke salade met in balsamicoazijn gemarineerde courgettelinten, kaas en rode peper

Carpaccio rolletjes
  • Hapjes en snacks
  • 20 MIN + 1 UUR WACHTEN
  • 18 STUKS
  • *

Gezellig borrelhapje van tortillarolletjes met carpaccio, parmezaanse kaas en pesto

Tartaar van ossenhaas met truffelmayo
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas

Gnocchi met groene pesto
  • Hoofdgerecht
  • 20 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Snel en makkelijk recept voor een salade met gnocchi met zelfgemaakte pesto en tomaatjes

Rosbief carpaccio met citroenmayonaise
  • Voorgerecht
  • 10 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

In 10 min staat dit feestelijk voorgerecht van rosbief met citroenmayonaise en tomaatjes op tafel

Lasagne met pittig gehakt
  • Hoofdgerecht
  • 60 MIN + 40 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke traditionele lasagne met courgette, pittig gehakt, ricotta en veel kaas natuurlijk

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×