Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas recepten

Parmezaanse kaas (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een wat bittere smaak. De kaas wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra. Verwerk het in een pasta, salade of zelfgemaakte pesto.

Caesar salade
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Lekker recept voor de klassieke caesar salade met zelfgemaakte dressing en krokante knoflook croutons

Spaghetti bolognese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • *

Makkelijk recept voor de lekkerste pasta bolognese met een smaakvolle saus op basis van gehakt, zonder pakjes en zakjes!

Groene asperges met aardappeltjes en ei
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Dit vrolijke vegetarische lente recept van gegrilde asperges met geroosterde aardappels en ei is een echte aanrader.

Boerenkool risotto
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Met boerenkool kun je veel variëren, zoals met deze heerlijke romige boerenkool risotto met krokante salami

Gnocchi roerbak met broccoli
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2-3 personen
  • *

Licht krokant gebakken gnocchi uit de pan met broccoli, spekjes en champignons

Gevulde champignons met truffelrisotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 10 stuks
  • *

Een heerlijk vegetarisch hapje uit de oven van gevulde champignons met risotto met truffelsmaak.

Salade met carpaccio en truffeldressing
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Met deze feestelijke en snelle carpaccio salade tover je een instant smile tevoorschijn bij je tafelgenoten!

Bruschetta’s met biefstuk
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk hapje of voorgerecht van knapperige broodjes met plakjes biefstuk en Parmezaanse kaas om het diner mee te beginnen of om lekker te borrelen.

Kip Parmezaan
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Ovenschotel met kip bedekt met een laagje tomatensaus, Parmezaanse kaas en knapperige croutons

Gegratineerde knoflook champignons
  • Voorgerecht
  • 10 min + 5 min oventijd
  • 1 schaaltje
  • *

Een heerlijk hapje van champignons met knoflook onder een laagje Parmezaanse kaas.

Gevulde tomaten met pesto risotto
  • Voorgerecht
  • 40 min + 15 min oventijd
  • 5 stuks
  • *

Deze gevulde tomaten met Italiaanse twist zijn een heerlijk hapje of bijgerecht.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 3-5 personen
  • *

Heerlijke oranje gnocchi gemaakt van zoete aardappel in een romige spinaziesaus. Maak de gnocchi zelf met mijn basisrecept.

Gevulde cherrytomaatjes met couscous
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 15-20 hapjes
  • *

Het perfecte gezonde tapas hapje van gevulde cherrytomaatjes met heerlijke couscous op smaak gebracht met pesto.

Pasta met champignons en truffel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Dit pasta recept met champignons en truffel in een heerlijke roomsaus is echt genieten en super makkelijk te maken.

Carpaccio in glaasje met truffeldressing
  • Hapjes en snacks
  • 15 min
  • 8 stuks
  • *

Deze mini carpaccio salades zijn een perfect hapje en de truffeldressing maakt het extra feestelijk.

Zoete aardappel met Italiaanse vulling
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 40 min oventijd
  • 4 stuks
  • *

Deze gepofte zoete aardappels hebben een Italiaans tintje doordat ze gevuld zijn met Parmaham, pijnboompitten en pesto.

Caesar salade met pittige garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2 personen
  • *

Deze luxe en uitgebreide variant op de caesar salade met garnalen en tomaatjes is een complete maaltijd!

Risotto met witte asperges
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 1 uur 5 min
  • 2 personen
  • *

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • *

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • *

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • *

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Salade met biefstuk en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje