Parmezaanse kaas

Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.

Risotto met witte asperges en zalm
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Kom in de lente sfeer met deze heerlijke romige risotto met witte asperges en gerookte zalm

Pasta met boerenkool en rookworst
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Winters pastagerecht met Hollandse twist van zelfgemaakte pesto van boerenkool. Met rookworst.

Ster ravioli met truffel
  • Voorgerecht
  • 1 uur 5 min
  • 2 personen
  • ***

Feestelijke vegetarische ravioli met ricotta truffel vulling en gebakken paddenstoelen

Mini melanzane parmigiana
  • Voorgerecht
  • 30 min + 10 min oventijd + 20 min wachten
  • 4 stuks
  • **

Een heerlijk voorgerechtje op basis van aubergine, mozzarella en tomatensaus. Een klassieker uit Italië.

Hartige aardappelwafels
  • Bijgerecht
  • 35 min
  • 7 stuks
  • **

Maak van je gerecht een echt kunstwerkje met deze smeuïge aardappelwafels als bijgerecht

Portobello met pompoen risotto
  • Voorgerecht
  • 45 min + 5 min gratineren
  • 6 stuks
  • **

Een heerlijk herfstrecept van gevulde grote champignons met een romige risotto met pompoen gegratineerd met Parmezaanse kaas uit de oven.

Gnocchi in pompoensaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een heerlijk vegetarische maaltje van zachte gnocchi in een licht pittige pompoensaus

Salade met biefstuk en asperges
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Lekkere maaltijdsalade met gegrilde asperges en een gebakken biefstukje

Spaghetti milanese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Kip shoarma ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 35 min + 10 oventijd
  • 3 personen
  • **

Shoarma is niet alleen lekker in een broodje maar ook in een ovenschotel met puree en paprika.

Tagliata van entrecote
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Een lekkere Italiaanse salade met in reepjes gesneden vlees met gepofte tomaatjes uit de oven

Pasta Carbonara met Chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Risotto met courgette en basilicum
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Een lekkere vegetarische maaltijd van smeuïge risottorijst met courgette en verse basilicum.

Hartige courgette roosjes
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 30 oventijd
  • 6 stuks
  • **

Super leuk voor een high tea of borrel: hartig deeg in de vorm van een roosje met parmaham, courgette en kaas.

Champignon burgers
  • Hoofdgerecht
  • 10 min + 20 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Heerlijke zelfgemaakte champignon burgers met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en rucola op een bagel.

Gevulde pizza ballen
  • Hapjes en snacks
  • 25 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Een lekkere snack of borrelhap maak je super makkelijk met deze gevulde pizzaballen

Gevulde Halloween paprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 min oventijd
  • 4 stuks
  • **

Met Halloween snel iets leuks op tafel zetten? Wat dacht je van deze gruwelijk lekkere gevulde paprika’s!

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo

Pompoen lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 min + 30 min oventijd
  • 3 personen
  • **

Heerlijke herfstige lasagne met laagjes geroosterde pompoen, spinazie en ricotta

Hamburger salade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Alles wat je op een burger terugvindt zoals tomaat en bacon, gecombineerd in een heerlijke salade.

Caesar salade met gebakken zalm
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • **

De basis van een caesar salade aangevuld met avocado en zalm tot een heerlijke maaltijd

Tomatencarpaccio
  • Voorgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Super makkelijk en heerlijke vegetarische variant op de carpaccio gemaakt van tomaten

Pasta met geroosterde bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 25 oventijd
  • 3 - 4 personen
  • **

Geroosterde bloemkool is heerlijk, zeker met pasta, parmaham en kaassaus

Aubergine met bruschetta topping
  • Hapjes en snacks
  • 25 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en gezonde koolhydraatarme bruschetta’s met groenten en basilicum