Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Parmezaanse kaas

Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.

Aardappelpuree met knoflook
  • Bijgerecht
  • 30 MINUTEN 
  • 3 A 4 PERSONEN
  • *

Deze puree met knoflook, parmezaanse kaas en bosui is weer eens iets anders, lekker bij zowel vlees als vis

Pasta met gegrilde kip
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Romige pasta met champignons en gedroogde tomaten en een stuk gegrilde kipfilet

Zalm met spek en dillepesto
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Mooi en lekker zalmrecept met spek en zelfgemaakte dillepesto voor tijdens een (kerst)diner

Gevulde tomaten uit de oven
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 25 OVENTIJD
  • 4 STUKS
  • *

Lekker bijgerecht voor de kerst: tomaten gevuld met een krokant kruidenmengsel

Pesto aardappels uit de oven
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Varieer eens met aardappelen en bereid ze in de oven met pesto en parmezaanse kaas

Gegratineerde mosselen met panko
  • Voorgerecht
  • 35 MINUTEN
  • CA 60 STUKS
  • **

Heerlijke krokant gegrilde mosselen met panko, rozemarijn en geraspte kaas

Italiaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 35 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Makkelijke zomerse pastasalade met mozzarella, tomaat, spinazie en verse basilicum. Tip: ook lekker bij de bbq

Pasta met tomaat en tonijn
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekker voor doordeweeks: pasta met tomatensaus met tonijn, courgette en verse basilicum en bovendien budgetproof!

Bruschetta's met carpaccio
  • Voorgerecht
  • 30 MINUTEN
  • 6 STUKS
  • *

Makkelijk en toch luxe hapje van geroosterde bruschetta's met truffelmayonaise en carpaccio

Italiaanse plaattaart
  • Hoofdgerecht
  • 25 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2/4 PERSONEN
  • *

Heerlijk en makkelijk recept voor vegetarische plaattaart van bladerdeeg met tomaat, courgette en pesto

Brood hapje met spek en tomaat
  • Hapjes en snacks
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 8 STUKS
  • *

Makkelijk high tea recept: hartige broodbakjes gevuld met tomaat, spekjes en bosui

Gevulde portobello met roomkaas
  • Bijgerecht
  • 25 MIN + 12 BBQ
  • 6 STUKS
  • *

Heerlijk vegetarisch recept van portobello's gevuld met roomkaas, paprika en een crunch van pijnboompitten

Zalm met pesto van de bbq
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Makkelijk barbecue recept voor zalmpakketjes met zelfgemaakte pesto, tomaatjes en courgette

Open lasagne met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 MIN (+ 10 OVENTIJD)
  • 4 PERSONEN
  • **

Vegetarische open lasagne met een frisse spinazie vulling en gebakken champignons

Griekse pasticcio
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN + 45 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Griekse pastaschotel met laagjes van penne, kruidig gehakt en zelfgemaakte bechamelsaus

Pasta met 3 kazen en erwtjes
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 15 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • **

Lekkere macaroni potjes met 3 verschillende soorten kaas, erwtjes en ham onder een krokant korstje

Carpaccio bonbons met truffelmayonaise
  • Voorgerecht
  • 30 MIN
  • 8 STUKS
  • **

Heerlijke kerst amuse; carpaccio bonbons gevuld met zelfgemaakte truffelmayonaise en sla

Vegetarisch kerstgerecht
  • Hoofdgerecht
  • 70 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijk vegetarisch kerstrecept van truffelrisotto met champignons omringd door courgette

Pasta met pestoballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Heerlijke spaghetti met tomatensaus met champignons, courgette en gehaktballetjes met pesto smaak

Pasta alla norma
  • Hoofdgerecht
  • 45 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Specialiteit van Sicilië; pasta met gegrilde aubergine, tomatensaus en verse basilicum

Courgettetaart met spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 50 MINUTEN + 1 UUR OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Glutenvrije tip lekkere quiche gevuld met spinazie en ricotta met aan de buitenzijde plakken courgette i.p.v deeg

Spaghetti met muntpesto en garnalen
  • Hoofdgerecht
  • 40 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Frisse pasta met zelfgemaakte muntpesto met pistache en knoflookgarnalen

Salade met mango en krokante kip
  • Hoofdgerecht
  • 25 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Frisse zomersalade met mango, tomaatjes met honing mosterd dressing en krokante kip

Spinaziestamppot met vissticks
  • Hoofdgerecht
  • 60 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Spinaziestamppot met zelfgemaakte krokante vissticks met een vleugje citroen

Gnocchi met courgette
  • Hoofdgerecht
  • 75 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • ***

Een heerlijke combi van zelfgemaakte gnocchi met courgette, parmaham en parmezaanse kaas

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×