Parmezaanse kaas

Parmezaan (oftewel Parmigiano Reggiano) is een harde Italiaanse kaas met een bittere smaak. De kaas komt oorspronkelijk uit de streek Parma en wordt gebruik in heel veel Italiaanse gerechten. Het geeft je gerecht net dat beetje extra.

Salade met frambozendressing
  • Voorgerecht
  • 15 min Minuten
  • 2 personen
  • *

Frisse salade met avocado en walnoten en een heerlijke roze dressing van frambozen

Tortellini met ratatouille
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Gevulde pasta met een heerlijke tomatensaus met lekker veel groenten. Vegetarisch en makkelijk!

Couscous met wortelballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 1 uur
  • 2 personen
  • **

Groene couscous met verse kruiden en vegetarische wortelballetjes

Bruschetta met parmaham en perzik
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 8 stuks
  • *

Knapperig zomers broodje met parmaham en perzik, lekker als starter van je Italiaanse avondje

Polenta spiesjes
  • Tussendoortjes
  • 35 min + 10 oventijd
  • 16 stuks
  • **

Deze Italiaanse spiesjes met gegratineerde polenta balletjes zijn een lekkere snack die goed vult

Hartige zoete aardappelmuffins
  • Lunch
  • 45 min + 25 min oventijd
  • 12 stuks
  • **

Deze hartige muffins op basis van zoete aardappel en speltmeel zijn lekker als lunch of als gezond tussendoortje

Aardappel waaiers met chorizo
  • Bijgerecht
  • 40 min + 20 oventijd
  • 8 stuks
  • **

Leuk bijgerecht van aardappels met chorizo uit de oven

Pasta bolognese taart
  • Hoofdgerecht
  • 50 min + 35 oventijd
  • 6 personen
  • **

Serveer je pastagerecht eens op een originele manier met deze pastataart van rigatoni pasta en bolognesesaus

Caesar salade met pasta en kip
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 2 personen
  • **

Deze uitgebreide versie van de klassieke caesar salade met kip, pasta en ei is heerlijk als hoofdgerecht

Carpaccio bonbons met courgette
  • Voorgerecht
  • 25 min
  • 4 personen
  • *

Deze bol van carpaccio is een feestje om uit te pakken en is gevuld met o.a. courgette en gedroogde tomaat

Parmezaanse kaasbakjes met salade
  • Voorgerecht
  • 25 min + 12 min oventijd
  • 6 stuks
  • **

Krokante bakjes van kaas gevuld met een Italiaanse salade, glutenvrij en heel erg lekker!

Gevulde paprika met bolognesesaus
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 35 OVENTIJD
  • 4 TOT 6 PERSONEN
  • **

Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

Ravioli ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 20 min oventijd
  • 2-3 personen
  • *

Snelle ovenschotel met pasta deegkussentjes, tomatensaus en verschillende groenten

Gourmet recept: courgette koekjes
  • Bijgerecht
  • 25 min
  • 8 stuks
  • *

Vegetarisch gourmetrecept voor courgettekoekjes met kaas en oregano

Video: courgette lasagne
  • Hoofdgerecht
  • 45 MIN + 30 OVENTIJD
  • 2 TOT 3 PERSONEN
  • **

Koolhydraatarme lasagne van plakjes courgette, tomatensaus en parmezaanse kaas

Lasagne kip pesto
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 40 min oventijd
  • 4 personen
  • **

Hartige verwennerij. Kip en courgette combineren heerlijk met romige mascarpone en pesto in deze smakelijke lasagne. Perfect voor elk moment.

Geroosterde aardappelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 60 OVENTIJD
  • 3 PERSONEN
  • *

Deze aardappelsalade met gedroogde tomaatjes en parmezaanse kaas smaakt heerlijk bij een stukje vlees of vis

Zoete aardappel torentjes
  • Bijgerecht
  • 15 MIN + 30 OVENTIJD
  • 4 PERSONEN
  • *

Knapperige stapeltjes van zoete aardappel en parmezaanse kaas, lekker bij een stukje vlees en groente

Taartjes van aardappelpuree
  • Bijgerecht
  • 40 MIN + 10 OVENTIJD
  • 2 PERSONEN
  • **

Met deze taartjes van aardappelpuree, rode ui en kaas zet je iets verrassend en iets lekkers op tafel!

Pizza met champignons en balsamico
  • Hoofdgerecht
  • 40 MIN + 45 RIJZEN + 25 OVENTIJD
  • 2 STUKS
  • **

Deze rijkbelegde culinaire pizza met champignons, parmaham en balsamico moet je proberen!

Risotto met zalm
  • Hoofdgerecht
  • 55 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • **

Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met groene asperges en gemarineerde zalm uit de oven

Video: rode pesto
  • Bijgerecht
  • 10 MINUTEN *
  • 2 personen
  • *

Zelfgemaakte rode pesto met o.a. zongedroogde tomaatjes, lekker bij de pasta, vlees, vis of op brood

Courgette frieten
  • Bijgerecht
  • 30 MIN + 20 OVENTIJD
  • 2 TOT 4 PERSONEN
  • **

Super lekkere krokante groentefrieten uit de oven met een zelfgemaakte pittige saus

Tartaar van ossenhaas met truffelmayo
  • Voorgerecht
  • 15 MINUTEN
  • 4 PERSONEN
  • *

Simpel en lekker voorgerecht voor het kerstmenu: ossenhaastartaar, truffelmayonaise en parmezaanse kaas