Recepten in 20 minuten

Recepten in 20 minuten

Snelle én lekkere recepten die binnen 20 minuten op tafel staan. Handig als je weinig tijd hebt om te koken of als geen zin hebt om lang in de keuken te staan voor je avondeten. Lekkere en simpele recepten zoals pasta met rode pesto, tonijnburgers of gnocchi in truffelsaus.

Spaghetti aglio e olio
  • Hoofdgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Klassiek en snel basisrecept voor spaghetti aglio e olio, ofwel pasta met knoflook en olie met een pittige bite.

Broodje gezond
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een lekker broodje gezond voor de lunch met o.a. kaas, tomaat, ei en komkommer

Avocado hummus
  • Tussendoortjes
  • 10 min
  • 1 portie
  • *

Een snelle zelfgemaakte hummus met avocado. De avocado maakt deze hummus heerlijk romig!

Javaanse omelet wrap met tempeh
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 2 personen
  • *

Smakelijke vegetarische maaltijd van een omeletwrap gevuld met een kruidige vulling van groenten en tempeh geserveerd met pindasaus

Aardbeien yoghurt met granola in een glaasje
  • Ontbijt recept
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Heerlijk ontbijtje van zelfgemaakte aardbeienyoghurt met een laagje krokante granola en witte chocolade

Wortelsalade
  • Bijgerecht
  • 15 min
  • 2 personen
  • *

Heerlijke frisse salade van peen julienne met pistache en granaatappel en een dressing van sinaasappel

Knoflooksaus recept
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 4 porties
  • *

Maak in 10 minuten lekkere zelfgemaakte romige knoflooksaus die perfect in balans is en lekker is bij veel gerechten

Gegrild pitabroodje met hummus
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 4 stuks
  • *

Midden Oosterse bruschetta: knapperig broodje besmeerd met een laag kikkererwten spread en een kleurrijke topping. Lekker als lunch of als hapje tussendoor.

Saltimbocca
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Een heerlijke italiaanse specialiteit van kalfsvlees met rauwe ham en salie in een marsala jus

Tosti met falafel
  • Lunch recept
  • 15 min
  • 2 stuks
  • *

Deze vegetarische tosti met een Arabische twist van falafel, hummus en spinazie moet je een keer proberen!

Gezonde warme chocolademelk
  • Drankjes
  • 10 min
  • 3 personen
  • *

Een gezondere versie van de warme chocolademelk om lekker mee op te warmen, lekker verantwoord genieten

Chai tea latte maken
  • Drankjes
  • 10 min
  • 2 stuks
  • *

Maak zelf een kruidig en verwarmend chai latte drankje van melk, zwarte thee en diverse kruiden zoals kaneel en kardemom

Broodje rendang
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Heerlijk broodje met Indonesische stoofschotel en frisse groenten zoals komkommer en atjar

Tomaten-crèmesoep
  • Voorgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Pompoen hummus
  • Hapjes en snacks
  • 10 min + 25 min oventijd
  • 4 personen
  • *

Heerlijke romige gezonde hummus van geroosterde pompoen en kikkererwten, lekker bij de borrel of op brood of een cracker bij de lunch

Mini gourmet pizza
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 12 stuks
  • *

Lekkere en snelle kleine pizza’s voor in een gourmetpannetje van sneetjes brood met heerlijke pizzatopping

Gourmetrecept: aubergine met brie
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 10 stuks
  • *

Lekker vegetarisch recept van aubergine met brie en honing uit een gourmetpannetje

Oosters zalm gourmetpannetje
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 2 pannetjes
  • *

Het is lekker gourmetten met dit makkelijke Oosters zalmpannetje met verse zalm, sojasaus en bosui.

Hasselback aardappelen
  • Bijgerecht
  • 20 min + 50 min oventijd
  • 2 porties
  • *

Dungesneden krokante aardappeltjes in waaier vorm met kaas en boter uit de oven, leuk om als bijgerecht te serveren tijdens kerst

Hotdogs met zuurkool
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 6 stuks
  • *

Makkelijk en snel recept van een broodje hotdog met zuurkool, spek en gebakken rode ui

Pesto maken
  • Bijgerecht
  • 10 min
  • 1 kommetje
  • *

Maak met dit recept voor pesto in 10 minuten zelf deze heerlijke pesto met o.a. basilicum, Parmezaanse kaas en pijnboompitten, ook wel pesto genovese genoemd. Inclusief handige video!

Griezelige donuts
  • Tussendoortjes
  • 20 min
  • 4 stuks
  • *

Griezelig, maar smakelijk. Deze donuts smaken extra lekker tijdens Halloween. Gemakkelijk te versieren met amandelen en smarties. Gegarandeerd een succes.

Champignonroomsaus
  • Bijgerecht
  • 20 min
  • 4 porties
  • *

Maak zelf heel makkelijk deze romige champignonsaus. Deze veelzijdige saus is lekker bij pasta, schnitzel, een stukje kip, een varkenshaasje of over groenten.

Mosselen koken op klassieke wijze
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2-3 personen
  • *

Makkelijke basisrecept voor mosselen met groenten gekookt in witte wijn inclusief veel handige tips en stap voor stap foto’s